Clubsupporters op straat voor nieuw stadion

Kristof Blomme
| 0 reacties
Clubsupporters op straat voor nieuw stadion
Foto: © SC

De komende weken worden enkele belangrijke beslissingen genomen in verband met het Project Nieuw Stadion van Club Brugge. Blauw-zwart roept de supporters dan ook op zich massaal te laten zien.

Club Brugge heeft nood aan een nieuw stadion. In de laatste twee thuiswedstrijden tegen KV Mechelen en Standard zat het stadion eivol. Volgens algemeen manager Filips Dhondt kon Club tegen Standard een stadion met 40.000 plaatsen gevuld kunnen krijgen. Niet alleen de capaciteit van het huidige stadion voldoet niet meer. Ook qua mobiliteit en comfort is een verbetering dringend noodzakelijk. 

Na een grondige studie van 16 locaties, waaronder het Jan Breydelstadion, kwam een site in Loppem uit de bus. Onder andere Groen! en de Witte Pion verzetten zich hiertegen omdat dit de groene gordel rond Brugge zou verstoren. 

Onlangs zette Michel D'Hooghe, voorzitter van blauw-zwart, druk op de ketel. Volgens D'Hooghe liet de beslissing van de gemeenteraden nu lang genoeg op zich wachten. De komende weken staat het Project Nieuw Stadion op de agenda bij zowel SP.a en de gemeenteraden van Zedelgem, Oostkamp en Brugge. 

Op maandag 18 februari neemt de SP.a om 18.45u in de Zilverstraat 43 te Brugge een standpunt in. 
Donderdag 21 februari staan de gemeenteraden in Zedelgem en Oostkamp op het programma. Blauw-zwarte supporters worden verwacht vanaf 18 uur.
Op dinsdag 26 februari tenslotte neemt de Brugse gemeenteraad een beslissing. Clubsupporters blazen verzamelen om 17.30u op de Burg.

Zowel Club Brugge, de Supportersfederatie als Blue Army roepen alle supporters op om zich massaal naar die plaatsen te begeven. "Onderschat deze acties niet. Er worden nu beslissende stappen gezet in het dossier rond het nieuwe stadion. Het is nu dat we onze mening moeten uiten. Kom massaal met vlaggen en spandoeken naar volgende meetings en zorg dat met onze mening rekening wordt gehouden. Club Brugge is een Vlaams fenomeen en het is niet fair om de toekomst van onze Club zomaar te grabbel te gooien", aldus Blue Army.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties