De Camargo: 'Geldig doelpunt Sterchele'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Camargo: 'Geldig doelpunt Sterchele'
Foto: © SC

Club Brugge verloor zondag de topper van Standard met 1-2. Dé fase waarover nog heel wat zal nagekaart worden, is het afgekeurde doelpunt van François Sterchele. Toch blijken de meningen van de analisten niet zo verdeeld.

Club Brugge moest gisteren in de topper van de 22ste speeldag het onderspit delven tegen een uitgekookt Standard. De bezoekers uit Luik begonnen vrij goed aan de wedstrijd, maar moesten geleidelijk aan het initiatief aan de thuisploeg laten. Dat resulteerde in de loop van de eerste helft in een doelpunt van François Sterchele. De Luikenaar in Brugse dienst klom op een voorzet van links hoger dan bezoekend doelman Espinoza, die de bal loste, waardoor de Clubspits hem maar in doel te tikken had. Scheidsrechter Serge Gumienny keurde het doelpunt echter af voor een fout van Sterchele op Espinoza.

In Studio 1 zondagavond waren de genodigden het er roerend over eens: het doelpunt van Sterchele had gewoon gevalideerd moeten worden. VRT-journalist Filip Joos sprak van een verdiende zege van Standard, maar in de hand gewerkt door het afgekeurde doelpunt van Sterchele. "Wie de eerste goal maakt, speelt in een zetel", sprak de verslaggever. Aangezien die van Club werd afgekeurd, waren het dus de bezoekers uit Luik die de wedstrijd beheersten vanaf hun voorsprong.

Ook Gilles De Bilde, ex-Anderlechtspeler, sprak van een onterecht afgekeurd doelpunt van Sterchele. Karel Geraerts kon dat uiteraard alleen maar beamen. Het laatste woord in deze discussie was voor Standardspeler Igor De Camargo. De Braziliaan moest schoorvoetend toegeven dat Club eigenlijk op voorsprong had moeten staan. "Ik zie geen reden waarom de arbiter floot. Het was een geldig doelpunt van Sterchele. Geen discussie", gaf de spits toe. In Luik zullen ze er zeker niet om malen dat Gumienny de goal afkeurde. Een voorsprong van Club had de match in een heel andere plooi kunnen leggen. Dat is nu niet gebeurd en dus willen ze daar aan de boorden van de Maas niet langer bij stilstaan dan nodig is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties