Analyse Aftekening in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Aftekening in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Alhoewel er geen zekerheden bestaan in het voetbal lijkt de afscheiding in 4 groepen meer en meer een feit te worden. Nog slechts 2 titelkandidaten, een eindrondegroep, een grijze middenmoot en de degradatiezone.

Leider Sparta Petegem – 54pt moest aanvankelijk de wedstrijd ondergaan bij SK Berlare – 36pt maar kon na het uur de situatie toch rechtzetten, al werd de winninggoal zwaar betwist.
Terjoden-Welle – 51pt kwam pas na de rust agressiever in de match en dat was er voor SK Lebbeke - 23pt teveel aan. Terjoden blijft zo druk uitoefenen op Petegem.
 
Het peloton van de eindrondekandidaten wordt aangevoerd door Kwik Eine dat met het kleinste verschil won van Sint-Gillis-Waas – beiden 38pt.
FC Eeklo – 37pt moest tot in blessuretijd wachten om FC Waarschoot – 19pt puntenloos huiswaarts te sturen, na een wedstrijd die eigenlijk alle kanten uit kon.
De zege van Jong Lede – 36pt bij Eendracht Aalter – 25pt werd al in de aanvangsminuten ingeluid. Via een uitstekende organisatie konden de bezoekers de druk van zich afhouden.
 
5 ploegen verkeren in een eerder grijze zone al blijft de schrik op een degradatiepositie zeker aanwezig. Naar boven kijken, met een achterstand van minstens 10 punten, heeft uiteraard niet zo veel zin meer.
FC Vrasene – 26pt, op bezoek Rapide Lebbeke - 18pt, moest toezien hoe Kenny Raaymakers volkomen uit de wedstrijd werd gehouden. De flauwe bedoening leverde beide ploegen toch nog één puntje op. JV Kruibeke – 25pt en SKDJ Lovendegem – 24pt maakten er een aangename wedstrijd van. Ook hier kon het alle kanten uit, maar uiteindelijk werd de match in het voordeel van de thuisploeg beslecht.
 
Na bijna een jaar is het SK Lebeke-Aalst - 17pt gelukt nog eens een thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Slechts in de slotminuten kon Sparta Ursel – 19pt de ruime achterstand nog enigszins milderen, maar meer dan een vermelding in de statistieken levert dat ook niet op.
 
Samenvatting:
Titelkandidaten: enkel nog Petegem en Terjoden want, met een achterstand van 13 punten of meer zien we niemand anders zich nog in dit debat mengen.
Eindrondekandidaten: Eine, St.Gillis-Waas, Eeklo, Berlare en Lede worden door amper 2 puntjes gescheiden zodat hier nog alles open staat.
Middenmoot: Vrasene, Aalter, Kruibeke, Lovendegem en SK Lebbeke kunnen (nog even?) voorlopig de druk van zich afhouden. Toch blijft het zeker uitkijken naar het verloop in 4de klasse A
Degradatiegroep: Ursel en Waarschoot tellen nog slechts 1, resp 2 punten voorsprong op Rapide Lebbeke en Lebeke-Aalst. Ook hier blijft alles mogelijk en moet er steeds meer gelonkt worden naar het Nationale voetbal.
 
Periodekampioenschap:
Terjoden-Welle, Lede en Petegem blijven met het maximum staan in de 3de periode. Voor de fusieploeg betekent dat dan wel een 3 op 3.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties