Stad Brugge stemt pro stadion in Loppem

Anthony Van der Planken
| 51 reacties
Stad Brugge stemt pro stadion in Loppem
Foto: © SC

De gemeenteraad van de stad Brugge heeft zich positief uitgelaten over de bouw van een nieuw stadion van Club Brugge in Loppem. Dat is goed nieuws voor Club, dat tot op heden op veel verzet van de overheid botste.

Vorig jaar deed Club Brugge zijn plannen voor de bouw van een nieuw stadion in Loppem uit de doeken. Dat stuitte op veel verzet, van zowel buurtbewoners als handelaars uit het Brugse.

De Vlaamse overheid, die moet beslissen over de bouw van het stadion, vroeg daarom begin dit jaar het advies van de drie betrokken gemeentes: Brugge, Oostkamp en Zedelgem. Oostkamp en Zedelgem wilden zich vorige week niet uitspreken, maar vroegen de Vlaamse regering wel opheldering over bepaalde punten. De gemeenterad van de stad Brugge sprak zich dinsdagavond wél uit over het dossier.

En dat advies viel goed uit voor Club Brugge, want een meerderheid van 23 gemeenteraadsleden sprak zich positief uit over de bouw van een nieuw stadion in Loppem. Onder andere de Open VLD en de Vlaams Belang - fractie steunden het voorstel unaniem. Groen! stemde voltallig tegen, bij SP.A en CD&V was het verdeeldheid troef.

Slechts vijf gemeenteraadsleden stemmen voor een langer verblijf in het Jan Breydelstadion. Zestien anderen pleitten voor de bouw van een nieuw stadion op een andere locatie, maar dat was dus niet genoeg om de meerderheid van 23 pro-stemmen ongedaan te maken.

Met deze beslissing heeft Club Brugge uiteraard nog geen groen licht voor de bouw van zijn stadion, maar het advies zal in ieder geval een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke beslissing van de Vlaamse regering.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties