Topavond in Spaanse competitie

Dave Sentobin
| 4 reacties
Topavond in Spaanse competitie
Foto: © SC

Vanavond zijn er al vier wedstrijden in de Spaanse Primera División. Zowel Real als Barça spelen op verplaatsing, respectievelijk tegen Recreativo en Atlético. Sevilla en Espanyol, beiden op een gedeelde vijfde plaats, zijn vanavond ook aan zet.

Met de op papier makkelijkere uitwedstrijd voor Real in Huelva en de moeilijke wedstrijd voor Barça in het Calderón-stadion van Atlético, houden de Madrileense media verrassend genoeg in eerste instantie rekening met de mogelijkheid dat Barcelona vanavond leider kan worden. Nochtans is de kans dat Real zijn eerste achtervolger op vijf punten zet ook aanzienlijk. De blaugrana hebben dit seizoen nog niet aan de leiding van het klassement gestaan. Het is zelfs al tien maanden geleden dat het team het klassement aanvoerde: vorig seizoen verloren ze immers in extremis de titel aan de eeuwige rivaal.
 
Barcelona – op twee punten van de Koninklijke – reist naar de Spaanse hoofdstad waar ze sowieso niet verzot zijn op Catalanen, om er Atlético partij te geven. De thuisploeg is in vrije val na de tegenvallende resultaten in 2008: slechts drie gewonnen wedstrijden in de liga en uitschakeling in de Uefa-beker en de Spaanse Copa del Rey. Gelukkig kan coach Aguirre vanavond wel rekenen op Kun Agüero, die de hele week twijfelachtig was. Bovendien kan de canterano (jeugdproduct) van 17 jaar Camacho wel eens zijn debuut maken tegen de blaugrana. De bezoekers staan in schril contrast met de Madrilenen: de mannen van Rijkaard zijn momenteel de beste ploeg van 2008 en zijn nog op alle fronten actief: competitie, beker en Champions League. Als Barça vanavond wint en Real kan niet winnen in El Nuevo Colombino staan de Catalanen mee aan kop van de competitie.
 
Leider Real Madrid reist naar het zuiden van Spanje om er oog in oog te staan met de oudste club van het land, Recreativo. De mannen van Schuster willen na drie verloren wedstrijden op rij (Getafe, AS Roma en Betis) absoluut winnen tegen el Decano om zelf hun lot – kampioen spelen – in handen te houden. De merengues zijn de beste uitploeg in de Spaanse competitie, maar op Andalusische bodem behaalden ze voorlopig een nul op negen. De Duitse oefenmeester kan niet rekenen op de geblesseerde Guti, maar Robinho en Pepe keren wel terug in de kern. De thuisploeg klom onder Zambrano uit de onderste regionen, maar kan zich in principe geen verlies permitteren aangezien de ploeg uit Huelva slechts twee punten boven de gevarenzone staat.
 
De derde partij van vanavond acht uur wordt in Galicië afgewerkt waar Deportivo het Sevilla ontvangt dat de Galiciërs eerder al uit de Spaanse beker kegelde. De mannen van Lotina behaalden uit de laatste vijf wedstrijden tien punten en staan nu op twee punten van het behoud. Oude bekende Wilhelmsson heeft ondertussen een basisplaats veroverd bij de ploeg uit La Coruña. De bezoekers uit Sevilla starten met gemengde gevoelens: ofwel alles geven – bij winst én puntenverlies van Atlético komt de ploeg op de vierde plaats – ofwel gereserveerd spelen met het oog op de belangrijke terugwedstrijd van aankomende week tegen Fenerbahçe. Bij de hispalenses kwijnen Koné en De Mul weg op de bank.
 
De vierde en laatste partij van vanavond is Espanyol tegen Valencia. De mannen van Valverde kunnen zich geen puntenverlies meer permitteren als ze voor Europees voetbal willen gaan. De Catalaanse formatie is met één overwinning uit zeven wedstrijden de slechtste ploeg van 2008 en krijgt met Valencia een rechtstreekse concurrent voor Europees voetbal op bezoek. De mannen van Koeman staan op vier punten van de pericos en kunnen bij winst een mooie stap richting het beoogde doel zetten. Nieuwe aanwinst Banega begint stilaan zijn draai te vinden in el equipo ché.
 
Zondag zijn er nog zes wedstrijden: hekkensluiter Levante ontvangt Zaragoza, Valladolid krijgt Racing op bezoek dat afgelopen week in de beker met 3-1 verloor van Getafe. De Madrileense formatie speelt morgen in eigen stadion tegen Mallorca en Betis speelt tegen Murcia dat dringend punten nodig heeft. Derde in de stand Villarreal treedt tegen Osasuna aan en zondagavond laat spelen Almería en Athletic nog tegen elkaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties