Beker: Feest in Barnsley, hooligans in Denemarken (video)

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Beker: Feest in Barnsley, hooligans in Denemarken (video)
Foto: © SC

Bekervoetbal wordt ieder jaar opnieuw ondergedompeld in een vat van emoties. Dat is dit weekend bewezen in de FA Cup met de prachtige vreugdetaferelen na Barnsley – Chelsea. De collega-supporters van het Deense FCK zorgden echter voor een mindere noot.

Barnsley zorgde na de uitschakeling van Liverpool in de achtste finales van de FA Cup opnieuw voor een stunt van formaat. Olukaye Odejayi zorgde in de kwartfinale tegen Chelsea voor de enige treffer, zijn eerste doelpunt in 28 wedstrijden, van de middag. Barnsley hield haar voorsprong vast en dat zorgde voor prachtige emoties op het veld en in de tribunes. Feestvierende supporters bestormden het veld en dansten samen met de spelers richting halve finale.
 
In Denemarken lieten de supporters van FC Kopenhagen hun emoties ook de vrije loop tijdens een bekerwedstrijd, zij het dan in de negatieve zin. Hooligans van de club uit de Deense hoofdstad bestormden de fans van thuisploeg Naestved. De wedstrijd werd zelfs even stilgelegd. FC Kopenhagen won de Skandallkamp uiteindelijk met 0-2.
 
Volgende week vinden in eigen land de halve finales van de Cofidis Cup plaats. Hopelijk brengen de wedstrijden Standard – AA Gent en Anderlecht – Beerschot alleen maar de eerste vorm van emoties mee.

U kan de filmpjes van de feestende Barnsley-fans en de vechtende FCK-supporters hier bekijken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties