Vertonghen: 'Betere ontwikkeling onder Koster'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vertonghen: 'Betere ontwikkeling onder Koster'
Foto: © SC

Jan Vertonghen is een gelukkig man bij Ajax. Onder trainer Adrie Koster groeide onze landgenoot uit tot een vaste waarde in het elftal. Toch kijkt de Rode Duivel uit naar de komst van Marco van Basten.

Jan Vertonghen kreeg dit seizoen volop de kans van trainer Adrie Koster om zich te ontwikkelen als linksback in het A-elftal van Ajax. Die kans kreeg hij nooit onder voormalig trainer Henk ten Cate. "Ik vond Ten Cate een goede trainer. Hij was tactisch echt heel erg goed. Dat meen ik, maar ik ontwikkel me onder Koster beter, al weet ik niet hoe het gelopen was als ik onder Ten Cate linksback had gestaan", laat Vertonghen optekenen op de Ajaxwebsite.

Het belangrijkste verschil tussen Koster en Ten Cate is de onderlinge communicatie, vindt de Belgische international. "Ten Cate deed alles op een drukke manier, met heel veel gevoel en emotie erin. Koster is iets meer de man van de dialoog. Hij staat open voor discussie."

Hoewel Vertonghen onder Koster steeds op een basisplaats mag rekenen, kijkt hij uit naar de komst van trainer Marco van Basten, die komend seizoen de touwtjes in handen neemt. "Ik ken hem niet persoonlijk maar ik hoor goede verhalen. Ik heb beelden van hem gezien als voetballer, maar nooit hele wedstrijden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties