RC Waregem wint met overtuigende cijfers

Rombaux Gunther

RC Waregem ontving deze middag in het Mirakelstadion RC Mechelen.

Een eerste mogelijkheid viel er te noteren voor de thuisploeg. Opbrouck haalde uit van op afstand, het schot werd in laatste instantie afgeblokt. De bezoekers reageerden met een actie van topschutter Calicchio die alleen voor doel verscheen. Hij twijfelde iets te lang en doelman Vergote kon redding brengen. Mechelen vond geen opening in het Waregems blok en via snelle omschakelingen wist de thuisploeg gevaarlijk uit de hoek te komen. Op het halfuur stuurde Vlaeminck met een doorsteekpass Geldhof alleen op doel af. Deze haalde uit waarna de bal via de voeten van de Mechelse doelman bij Dupont terecht kwam, hij aarzelde niet en legde de 1-0 tegen de netten. Vijf minuten voor de rust verdubbelde Waregem de score, Euvrard plaatste met een knap afstandsschot de 2-0 russtand op het bord.

Na de pauze bleef het wachten op het antwoord van de Mechelaars, maar de thuisploeg had de partij onder controle. Waregem kwam opnieuw gevaarlijk opzetten, Opbrouck speelde de bal door naar Dupont die de doelman omspeelde en bracht de bal voor doel. De inzet van Vervaecke werd van de lijn gekeerd. Twintig minuten voor tijd sloeg Waregem een derde keer toe, Dupont haalde vernietigend uit en schoot de bal in de korte hoek tegen de netten. Waregem speelde de wedstrijd rustig uit en twee minuten voor tijd glipte Vlaeminck door de Mechelse verdediging, hij behield het overzicht en bediende Feys die de 4-0 eindcijfers vastlegde.

Een verdiende overwinining voor RC Waregem tegen een onmondig Mechelen, dat zich net zoals Ronse volop mengt in de titelstrijd.