Ronse mengt zich in de titelstrijd

Rombaux Gunther
| 4 reacties
Ronse mengt zich in de titelstrijd
Foto: © SC

Deze namiddag ontving Eendracht Aalst het nummer vier in de stand KSK Ronse. Geen makkelijke opgave voor de Ajuinen want Ronse was al acht weken ongeslagen.

De fel door blessures en schorsingen geteisterde thuisploeg moest de eerste mogelijkheid van de wedstrijd aan de bezoekers laten. Doelman De Veirman moest redding brengen op een schot van Delie. Aalst knokte zich beetje bij beetje in de wedstrijd en via een schot van Coulibaly was de thuisploeg een eerste maal gevaarlijk. Het schot bracht doelman Mrabet niet in gevaar. Op het kwartier kreeg Ronse een eerste hoekschop van de partij, De Brul kopte op doel waar De Veirman alles uit de kast moest halen om de bal onschadelijk te maken. De bezoekers waren even later opnieuw gevaarlijk, Delie baande zich een weg door de thuis defensie en omspeelde de doelman, hij schoot op doel maar zag zijn poging nog van de lijn gekeerd door een Aalsters been. Aalst had het meeste balbezit maar het was Ronse dat op de counter voor de meeste dreiging zorgde, Romont kon zich doorzetten op de flank en haalde uit, het schot ging naast. Op slag van rust kreeg de thuisploeg nog twee  mogelijkheden, eerst devieerde Boto  een vrijschop van Shabi, waarop doelman Mrabet redding bracht met de voet. Even later schoot Podevijn van uit een scherpe hoek naast doel.

Aalst begon het best aan de tweede helft en kreeg al snel een eerste kans, Verheyden bracht de bal voor doel waar de Ronse defensie de bal niet weg kreeg, maar geen enkele Aalsterse speler stond goed geplaatst om van het geharrewar te profiteren. Ronse toonde zich minder gevaarlijk en Aalst trok de partij naar zich toe. De mee opgerukte Dessaer haalde uit van op afstand, maar deze zag zijn schot naast doel gaan. Een kwartier voor tijd kwam Ronse nog eens opzetten, Romont zette zich door en schoot op doel, De Veirman kon de bal niet klemmen, waarna de goed gevolgde Delie de 0-1 kon binnentikken. Aalst probeerde in de slotfase alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen, ondermeer via twee vrijschoppen. Een eerste werd door Aelbrecht net over doel geschoten en in de slotseconden moest doelman Mrabet redding brengen op een goed geplaatste vrijschop van Van Den Brande.

 

Door de winst van Ronse en de nederlagen van La Louvière en RC Mechelen, krijgen we bovenaan een hergroepering in het klassement. La Louvière blijft leider met 3 punten meer dan Aalst en Ronse, RC Mechelen en RC Waregem volgen op vier punten van de leider. Ook Sottegem komt nog opzetten op de 6de plaats met vijf punten achterstand. Het wordt  nog een lange en spannende titelstrijd  in 3de A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties