Bremen verliest, Leverkusen profiteert

Philippe Crols

De zondagwedstrijden in de Bundesliga hebben voor een verrassing gezorgd. Werder Bremen ging op eigen veld namelijk onderuit tegen Wolfsburg. In de andere wedstrijd deed Leverkusen tegen Nürnberg wel wat het moest doen.

Werder Bremen - Wolfsburg  0-1

Bremen kwam aan de aftrap met een UEFA Cup-uitschakeling tegen HSV in de tas. De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Weinig hoogtepunten en een niet al te verschroeiend tempo waren de aanleidingen voor een 0-0-ruststand. Meteen na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een perfect uitgevoerde counter bediende Marcelinho Grafite en die maakte er 0-1 van. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Wolfsburg dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Uiteindelijk bleef het 0-1.

Leverkusen - Nürnberg  4-1

Leverkusen kende een droomstart toen Klewer een kopbal van Rolfes niet kon vasthouden. Haggui nam het geschenk in dank aan. Niet veel later maakte Misimovic gelijk. Het was een gelijkopgaande eerste helft waarin de bezoekers zeker niet minder waren. 1-1 was wel de ruststand. Na rust kwam Leverkusen gretiger voor de dag. Op het uur werd de partij in vijf minuten beslist. Eerst maakte Glauber een own-goal na een voorzet van Gresko en enkele minuten later scoorde Gekas de 3-1. Tien minuten voor tijd zette Kießling de overdreven eindcijfers op het bord.