Column Speeldag 26: Parels

Greg Docx
| 5 reacties
Speeldag 26: Parels
Foto: © SC

Nog acht speeldagen te gaan. Stilaan valt alles in zijn beslissende plooi en in de laatste rechte lijn zal duidelijk worden wie het beste voor op het laatst heeft bewaard.

Vrijdagavond zette Standard een stap richting titel. De Luikenaars wonnen bij Germinal Beerschot, het is er weinigen gegund. Het Kiel is wel meer een plaats die topclubs een halt toeroept. Maar de geschiedenis herhaalde zich niet. Het mag dan wel carnaval zijn in Kosovo, na de nul op zes heerst er absoluut geen feeststemming bij de Antwerpenaren want Europees voetbal lijkt weer een beetje verder weg. De sterkte van dit Standard is ronduit indrukwekkend. Gaat Standard opnieuw struikelen dichtbij de meet of mag er na 25 jaar nog eens een gouden parel aan de kroon toegevoegd worden?

Grootste tegenstander en concurrent is nog steeds Club Brugge. Zaterdag verdiend gewonnen na zeventien goede kansen en geen tegendoelpunt, dat kan ook moeilijk anders met de vier beste verdedigers uit deze competitie. Een pareltje van een uitspraak opgetekend door Stijn Stijnen. Het Club van zaterdag speelde wel degelijk een goede wedstrijd en creëerde veel goede kansen, veelal de nek omgewrongen door Djokic, die later toch nog de held werd met een frommelgoal. Toegegeven, FC Brussels is niet meteen de grootste waardemeter, maar dat dachten we van Moeskroen ook vorige speeldag. De combinaties kwamen er goed uit, met een sterke Chavez aan het commando in afwezigheid van Elrio Van Heerden.

Achter deze twee titelkandidaten heeft Anderlecht intussen plaats drie bereikt, samen met Cercle Brugge. Wat Anderlecht gisteren liet zien, vooral het eerste halfuur, is dit seizoen in het Astridpark nog niet vertoond geweest. Het beton werd weggespoeld door de regen en gesloopt door Ahmed Hassan. Pareltjes van doorsteekpassen strooide hij gisteren rond, met zo'n plezier alsof hij thuis in de zandbak zat te spelen. Een meer dan terechte applausvervanging volgde, waarbij heel het stadion luidkeels zijn naam scandeerde, evenals bij de rentree van Nicolas Frutos. Hassan die naar het einde van de  competitie in vorm geraakt, het doet ons denken aan vorig seizoen. Maar blijft hij nu of niet? Afgaande op de vele geruchten denken wij van niet, maar als hij Anderlecht verlaat, zal dat langs de grote poort zijn. Nochtans weigerde ploeggenoot Olivier Deschacht gisteren om Hassan als uitblinker aan te duiden. Beetje dom Olivier, iedereen heeft het kunnen zien, zeker dat je geen oogblessure had?

En hoe moet het onderaan verder? Brussels en Sint-Truiden lijken toch ferm te zwak om zich alsnog te redden. Gelukkig heeft voorzitter Duchatelet al een oplossing gevonden: 'nog acht wedstrijden te gaan, dat zijn dus nog 32 punten om te winnen. Ohnee, 34 zeker?'
Doet er iemand beter? (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties