Christina Stürmer zingt EK-lied

Nico Wieme
| 0 reacties
Christina Stürmer zingt EK-lied
Foto: © SC

Het officiële lied voor het komende Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland zal gezongen worden door Christina Stürmer en heet 'Fieber'.

De Oostenrijkse zangeres Christina Stürmer zal het de officiële EK-song zingen. Het lied draagt als titel 'Fieber' en wordt volgende week officieel door de Oostenrijkse voetbalbond voorgesteld. Stürmer zei aan APA (Austria Presse Agentur, nvdr.) dat de tekst "de euforie, het spektakel en de samenwerking" beschrijft, die een EK met zich meebrengen. "Het is echter geen typisch 'Olé, Olé-lied', omdat ik dat niet ben", aldus de popzangeres.

"Het is een voetballied dat door Christina Stürmer gezongen wordt", gaat de vrouw verder, die bekend werd nadat ze in 2003 tweede werd in Starmania, de Oostenrijkse versie van Idool. "Deze twee dingen moeten een eenheid vormen. We zijn erin geslaagd een authentische song te maken." Stürmer geeft toe dat sommigen de opdracht wat onderschat hebben. "Het is niet zo eenvoudig geweest om een voetbalsong te schrijven als men een mengeling moet vinden tussen 'ik moet het zingen' en 'het moet over voetbal gaan'", besluit de zangeres.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties