Brugse Open VLD: 'Unizo als een angsthaas'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Brugse Open VLD: 'Unizo als een angsthaas'
Foto: © SC

De plannen rond het nieuwe stadion van Club Brugge hebben de eerste ronde, de stemmingen in de gemeenteraden van Brugge, Zedelgem en Oostkamp, zonder al te veel kleerscheuren overleefd. Toch blijft Unizo vervelend doen.

Het is met name Mercedes Van Volcem (Open VLD) die Unizo, de Unie voor Zelfstandige Ondernemingen, op de korrel neemt. De Bruge schepen steunt de plannen van Club Brugge voluit. Ze zegt dat Unizo geen rekening houdt met de werkgelegenheid die zou gecreëerd worden met een winkelcomplex in het nieuwe stadion.

"Met cijfers kan je alles bewijzen. Ik heb hier nu ook een studie liggen die alle beweringen van Unizo weerlegt. Unizo reageert in dit dossier als een echte angsthaas. Ze brengen onwetenschappelijke gegevens naar buiten om hun achterban gunstig te stemmen", aldus Van Volcem in de krant De Standaard.

Van Volcem denkt dat het nieuwe stadion de aantrekkingskracht van Brugge zal vergroten. "Het kan onze stad naar een hoger niveau tillen", aldus de politica die er op wijst dat er in Brugge nog 24.000 m² handelsruimte mag bijkomen. "En dat is geen berekening die de toeristen en de tweede verblijvers aan de kust buiten beschouwing laat. Er is dus zeker nog ruimte. Als het stadion van Club met 120 miljoen euro belastingsgeld betaald moet worden, dan zal er nog minder koopkracht overblijven om in de Steenstraat te gaan winkelen", besluit Van Volcem met een knipoog. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties