Analyse Valencia houdt titelstrijd open

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Valencia houdt titelstrijd open
Foto: © SC

Dankzij Valencia is de Spaanse titelstrijd na speeldag 29 opnieuw iets spannender geworden. Door de overwinning van de bekerfinalist op het veld van Real Madrid kon Barcelona opnieuw tot op vier punten naderen van de koploper.

De confrontatie tussen Real Madrid en Valencia, twee ploegen die het de voorbije weken niet al te beste deden, leverde een verrassend hoogstaande wedstrijd op. De meeste en beste kansen waren duidelijk voor Real Madrid, maar Valencia toonde zich een pak efficiënter.  Raúl trof twee keer raak voor de thuisploeg, Villa deed even goed voor de bezoekers (met één treffer van op de stip).  In de slotminuten zorgde Arizmendi voor de verrassende bezoekende zege. Valencia neemt zo opnieuw wat afstand van de degradatieplaatsen, terwijl Real zijn voorsprong op de concurrenten ziet slinken.  
 
Net als de aartsrivaal is ook Barcelona niet aan een al te beste reeks bezig.  Tegen Valladolid haalden de Catalanen het vlot maar zonder glans. Dankzij uitblinker Bojan (twee goals en twee assists) pakte Barcelona een 4-1 zege.  Eto’o en Iniesta waren de andere doelpuntenmakers, terwijl Sesma na een onterechte penalty voor de bezoekende treffer zorgde.  Barcelona nadert opnieuw tot op vier punten van Real. Valladolid staat zeventiende.  
 
Villarreal liet zich in de streekderby niet verrassen door rode lantaarn Levante. In het veldspel toonde de hekkensluiter zich nochtans over de ganse wedstrijd gezien de betere, maar Villarreal bewees nog maar eens bijzonder efficiënt te zijn voor de goal.  Twee kansen leverden dankzij Mati Fernandéz en Guillermo Franco even veel treffers op.  Tussendoor had Miguel Angel voor de 1-1 gelijkmaker gezorgd. Villarreal blijft door deze zege derde, met nog slechts zes punten achterstand op leider Real.  
 
De topper van de speeldag was het duel tussen Atlético Madrid en Sevilla, die beiden de ambitie hebben om een ticket voor de (voorronde van de) Champions League te veroveren.  Hoewel Sevilla momenteel in een betere vorm verkeert, waren het de Madrilenen die verdiend met de drie punten gingen lopen.  Maxi Rodriguez bracht zijn team op voorsprong en na de gelijkmaker van Capel tekende Aguëro voor de beslissende treffer.  Atlético verstevigt zo zijn vierde stek, terwijl Sevilla naar de zesde plaats zakt.  
 
Racing Santander blijft volop meedraaien in de Europese strijd.  Tegen Recreativo Huelva waren de Cantabriërs duidelijk de betere, maar het was lang wachten op doelpunten.  Pas na de uitsluiting van Caceres bij de bezoekers kon Racing zijn overwicht in doelpunten omzetten.  Het waren Smolarek en Orteman die uiteindelijk voor de 2-0 overwinning zorgden.  Racing klimt zo naar de vijfde stek, terwijl Recreativo niet wegkomt van de degradatieplaatsen.  
 
Bij Espanyol wil het sinds de winterstop niet echt meer lukken.  De Catalanen leden een verrassende nederlaag op het veld van Murcia.  Onder impuls van een briljante Iván Alonso gaven de Andalusiërs Espanyol zelfs een pak slaag.  Het werd maar liefst 4-0, dankzij  Abel, Richi en twee treffers van Iván Alonso.  Door deze nederlaag verliest Espanyol terrein in de Europese strijd.  Murcia mag ondanks een achterstand van zes punten op de zeventiende plek misschien nog dromen van het behoud. 
 
Almería blijft intussen veilig in de linkerkolom kamperen. De promovendus sprokkelde een puntje op het veld van Real Zaragoza.  Ondanks een numerieke minderheid na de uitsluiting van Gabi kwamen de maños halfweg de tweede helft op voorsprong via Oliveira.  Met een treffer van Negredo in de slotminuten sleepte Almería toch nog een gelijkspel uit de brand.  De Andalusiërs zakken weg naar de tiende stek, terwijl Zaragoza verder in degradatieproblemen komt.
 
Athletic Bilbao zet intussen zijn opmars voort.  Vooral op eigen veld doen de Basken het sinds de winterstop behoorlijk goed en dat bleek ook tegen Getafe. In een evenwichtige en aangename wedstrijd kregen beide teams behoorlijk wat kansen, maar alleen Etxebarria slaagde er in de weg naar de netten te vinden.  Athletic zet zo een grote stap richting het behoud en komt op gelijke hoogte van Getafe op de achtste stek.
 
In de degradatiestrijd deden Mallorca en Betis verder de beste zaak. Real Mallorca haalde het op eigen veld van Deportivo La Coruña.  Een doelpunt van Arango volstond voor de zege en de twaalfde plek, met drie punten meer dan Depor. Betis haalde een ietwat verrassende zege op het veld van Osasuna, dat de vorige vier thuiswedstrijden winnend had afgesloten.  Mark Gonzalez bezorgde zijn team drie belangrijke punten, die een voorlopige dertiende stek opleveren.  Osasuna is nu veertiende. 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties