Aalborg neemt leidersplaats over

viki meeuwis
| 1 reacties

Afgelopen weekend werd in de Deense SAS-Ligaen de 21e speeldag afgewerkt.

FC Kopenhagen nam het zaterdag in het Parken Stadion op tegen AC Horsens. Op het half uur floot scheidsrechter Henning Jensen voor hands van Per Gade van Horsens. Libor Sionko miste niet en schoot vanop de penaltystip de bal in doel. Horsens was in deze partij nooit echt gevaarlijk en mocht blij zijn dat het in de eerste helft geen twee nul tegenkreeg. Marcus Allbäck had net voor de pauze de kans om de bal in doel te werken maar besloot op de paal.

Na de pauze was het vooral FCK en meerbepaald Marcus Allbäck die kansen bijeenspeelden. De Zweed slaagde er echter niet in om de score te vergroten. De bezoekers konden pas tegen het einde van de wedstrijd druk zetten maar niet voldoende om FC Kopenhagen in moeilijkheden te bregen.

FC Kopenhagen – AC Horsens : 1-0

Doelpunten: Libor Sionko (’28 ; 1-0 pen.)

Scheidsrechter: Henning Jensen

Toeschouwers: 13859

OB blijft meedraaien aan de top nadat ze zondag met 2-0 wonnen van Århus. Bij AGF ontbraken wel zes basisspelers. Beide doelpunten vielen in de eerste helft en kwamen op naam van Jonas Borring. De eerste goal viel iets na het half uur en was een afstandsschot. Het was nochtans AGF dat de betere ploeg was zelfs met een zo grote blessurelast en zonder dat ze hun typeploeg konden opstellen. Zoals het gewoonlijk gaat in het voetbal is het echter de ploeg die weet te scoren die wint. Het was Borring die iets voor rust de 2-0 binnenwerkte en zo de drie punten voor OB verzekerde.

OB – AGF: 2-0

Doelpunten: Jonas Borring (’34 ; 1-0), Borring (’43 ; 2-0)

Gele kaarten: AGF: Williams, Lumb

Scheidsrechter: Lars Christoffersen

Toeschouwers: 6149

Brøndby heeft lange tijd een uitwedstrijden complex gehad en het leek wel of het zondagavond in de wedstrijd tegen FC Nordsjælland was teruggekeerd. Brøndby was desondanks gedurende grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en creeërde ook de meeste kansen. Het was echter Martin Bernburg die op het uur wist te scoren. Hij wist Mark Howard in de wind te zetten waardoor hij een solonummertje ten beste kon geven vooraleer hij de bal in doel werkte. Tegen de gang van het spel in kwam FC Nordsjælland op voorsprong. Een slechte zaak voor Brøndby dat zo op een schamele negende plaats blijft hangen terwijl FCN doorstoot naar de vijfde plaats. Morten ”Duncan” Rasmussen viel nog uit met een dijblessure waardoor hij meer dan waarschijnlijk enkele wedstrijden zal moeten missen.

FC Nordsjælland – Brøndby IF: 1-0

Doelpunten: Martin Bernburg (’61 ; 1-0)

Gele kaarten: BIF: Anders Randrup

Scheidsrechter: Claus Bo Larsen

Toeschouwers: 7812

Aalborg slaagde er zondag in om de eerste plaats in de SAS-Ligaen te heroveren na een 2-0 zege tegen Viborg. Kasper Risgård en Thomas Enevoldsen zorgden voor de doelpunten. Rond het kwartier was Lasse Nilsson al dicht bij een doelpunt. De verdediging van Viborg hield uiteindelijk welgeteld 23 minuten stand. Een pass vanop links kwam bij Kasper Risgård terecht die de bal in de verste hoek kon schieten en AaB zo op een 1-0 voorsprong bracht. Zeven minuten later was het Thomas Enevoldsen die de bal ook in doel kreeg. Aalborg ging met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust was het tempo uit de wedstrijd verdwenen. AaB was tevreden met een 2-0 overwinning en Viborg kon niets klaarmaken. Slechts een keer kon Viborg driegen, via een goed afstandsschot van Simon Nagel dat echter op de dwarslat terecht kwam. Jeppe Curth kreeg voor AaB nog een kans op de 3-0 toen hij vanop twee meter de bal richting doel schoot maar de bal kaatste af op de dwarslat.

Viborg doet een slechte zaak want het blijft steken op veertien punten uit 21 wedstrijden en ziet degradatie steeds dichter komen. AaB neemt de leiding over van Kopenhagen met 43 punten.

AaB – Viborg FF: 2-0

Doelpunten: Kasper Risgård (’23 ; 1-0), Thomas Enevoldsen (’30 ; 2-0)

Gele kaarten: AaB: Danny Califf, Martin Pedersen, Augustinussen, VFF: Bulgaru, Sennels

Scheidsrechter: Henrik Kragh

Toeschouwers: 4729

Randers haalde zondag de eerste zege van de terugronde binnen, het won met 1-0 van Esbjerg. De eerste helft bood weinig kansen of leuk voetbal maar er viel wel een doelpunt. Ralf Pedersen kon iets na het half uur scoren na een pass van Søren Berg. Esbjerg kwam via Michaël Murcy nog dicht bij een doelpunt. Randers probeerde na de rust niet echt meer om tot meerdere kansen te komen waardoor de stand op een schamele 1-0 bleef steken.

Randers FC – Esbjerg fB: 1-0

Doelpunten: Ralf Pedersen (’32 ; 1-0)

Gele kaarten: Esbjerg: Onstad, Vendelbo

Scheidsrechter: Nicolai Vollquartz

Toeschouwers: 3815

FC Midtjylland – Lyngby BK: 2-1
Midtjylland was de betere ploeg in de eerste helft. Het dwong Lyngby keer op keer tot slechte passes waardoor de bezoekers niet tot kansen konden komen. Lyngby ging vooral voor de counter. Tegen het einde van de eerste helft lukte het Christian Holst zo om bijna tot een doelpunt te komen.

Lyngby moest halverwege de eerste helft van doelman wisselen want Thomas Seidelin had een blessure opgelopen. Het was aan Rune Pedersen te danken dat Lyngby bij de rust nog geen doelpunt geïncasseerd had. Zo kregen onder andere Frank Kristensen, Florescu en Ken Fagerberg kansen op doel.

Na de rust bleef Mydtjylland druk zetten terwijl de bezoekers beter voor de dag kwamen. Zeven minuten ver in de tweede helft kon de 19-jarige Ronni Hansen de bal te pakken krijgen vanop links en kon de bal in doel werken, tot verrassing van keeper Martin Raska.

Het geluk was van korte duur want enkele minuten later kon Danny Olsen een pass geven naar Frank Kristensen, die niet voor niets ”Farlige Frank” oftewel ”gevaarlijke Frank” genoemd wordt in Denemarken, die de bal in de goal kon koppen.

Op het uur viel er ook een rode kaart voor Jesper Håkansson die een fikse elleboogstoot uitdeelde aan Dennis Flinta.

Het laatste half uur speelde zich vooral af op de speelhelft van Lyngby maar als Lyngby kwam opzetten konden ze wel voor dreiging zorgen. Zo was er Kim Aabech die negen minuten voor tijd de bal net over de dwarslat schoot en Mikkel Bechmann die eveneens een goede kans op doel kreeg.

Met nog vijf minuten te spelen dook Frank Kristensen ineens op voor doel en kopte de bal binnen. Midtjylland houdt zo de drie punten thuis.

Doelpunten: Ronni Hansen (’51 ; 0-1) Frank Kristensen (’55 ; 1-1), Frank Kristensen (’86 ; 2-1)

Gele kaarten: FCM: Troest, Lyngby: Holst, Beckmann

Rode kaart: Håkansson

Scheidsrechter: Anders Hermansen