De Boeck: 'Niet rancuneus'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Boeck: 'Niet rancuneus'
Foto: © SC

Zondag neemt Cercle Brugge het op tegen Anderlecht. Voor Glen De Boeck betekent dit een terugkeer naar het Constant Vanden Stockstadion, waar hij een jaar geleden te horen kreeg dat hij mocht ophoepelen. Toch toont de Cerclecoach zich niet haatdragend.

Anderlecht en Cercle Brugge strijden zondag om de derde en wie weet zelfs de tweede plaats. Glen De Boeck keert voor het eerst terug naar het stadion waar hij jaren zelf gevoetbald heeft en nadien hulptrainer werd onder Frank Vercauteren. Op de persconferentie na de match van afgelopen zaterdag tegen KV Mechelen zei de ex-verdediger dat groen-zwart met getrokken messen naar Anderlecht zou gaan. Een uitspraak die niet op enige vorm van revanche duidt, aldus De Boeck.

"Ik heb niets tegen het instituut Anderlecht", zegt De Boeck in Het Nieuwsblad. "Ik heb er een schitterende tijd beleefd, heb er nog veel vrienden en onthoud veel mooie momenten. Ik zou niet weten waarom ik rancuneus zou moeten zijn", beweert de voormalige Anderlechtwerknemer.

Zaterdag al onderstreepte De Boeck dat de pers de komende wedstrijd niet op hem moet focussen. "Deze wedstrijd draait niet om mij. Het is een match van Cercle tegen Anderlecht om de derde plaats: het wordt een duel op het scherp van de snee."

"Ik zie vooral dit: toen we thuis tegen hen speelden, stonden we voor hen én op de derde plaats. Zeventien duels later is dat nog zo. Dat zal Anderlecht in het begin van het seizoen niet verwacht hebben", besluit De Boeck.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties