Ajax wint spectaculaire topper

Jimmy Wouters
| 4 reacties

Ajax heeft het kampioenfeest van PSV nog even uitgesteld. De Amsterdammers versloegen in Friesland Heerenveen met 2-4, al was de zege ietwat geflatteerd.

Na de sterke opening van Ajax, domineerde Heerenveen de wedstrijd. De bezoekers stonden erg onder druk, maar kregen toch de betere kansen. Vlak voor rust kwam Ajax dan op voorsprong. Klaas-Jan Huntelaar strandde eerst nog op Rob van Dijk, maar in de herneming werkte Suarez het leer alsnog in doel.

Vlak na rust leek Heerenveen over Ajax heen te gaan walsen. De druk op het doel van Stekelenburg was enorm en Sulejmani trof maar liefst drie keer het doelhout. Toch was het Ajax dat opnieuw wist te scoren. Zuiverloon beging een domme overtreding op Vertonghen, waarna Perez vanop elf meter de stand op 2-0 bracht.

Heerenveen zette echter door en kwam uiteindelijk via Sulejmani op 1-2. Ajax antwoordde onmiddellijk, want nauwelijks een minuut later had Huntelaar de marge terug naar twee doelpunten gebracht. Heerenveen bleef doorduwen, maar miste de kansen om terug in de wedstrijd te komen. Nadat Huntelaar de 1-4 op het bord had gezet, was de wedstrijd definitief gespeeld. De 2-4 van Pranjic was dan ook alleen maar goed voor de statistieken. (AN)