Derde nederlaag op rij voor Aalst

Rombaux Gunther
| 8 reacties

Eendracht Aalst trok zaterdagavond naar Torhout. Beide ploegen konden de drie punten goed gebruiken, Aalst voor de titelstrijd en Torhout voor de degradatiestrijd.

De eerste kans van deze partij was voor de bezoekers uit Aalst. Een vrijschop vanop rechts werd door Troch voor doel gebracht, maar Seminck kwam net te kort om de bal met de voet te verlengen, waardoor de bal voorlangs ging. Na een kwartier kreeg Aalst een nieuwe vrijschop, opnieuw nam Troch plaats achter de bal en bracht de bal voor. Dessaer kopte de bal onder een aarzelende doelman Laeleman in doel. Torhout was niet echt aangeslagen door dit doelpunt en bleef aardig meevoetballen, toch was de eerstvolgende kans opnieuw voor de bezoekers. Aelbrecht  werd diep gestuurd en mocht alleen op doelman Laeleman afgaan, de thuisgoalie greep echter gepast in en werkte de bal in hoekschop. Vijf minuten voor de rust kwam de thuisploeg via een strafschop langszij, Seminck haakte Yde in de zestien en de bal ging op de stip. Paravizinni klaarde de klus en schoot de bal onder doelman De Veirman binnen.

Torhout kreeg nieuwe moed door deze gelijkmaker en klom net na de rust op voorsprong. Na een hoekschop belande de bal via de dwarsligger bij de vrijstaande Yde, hij werkte beheerst af, 1-2. Lang kon de thuisploeg van zijn voorsprong niet genieten, want drie minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Een gemeten vrije trap van Troch werd door Aelbrecht aan de tweede paal binnen gekopt. Even later kreeg Aelbrecht opnieuw een mogelijkheid, zijn schot vanop afstand ging net naast. Torhout bleef op de tegenaanval speculeren en op het uur was het opnieuw raak voor Torhout. Een lange bal kwam bij Vandewalle terecht en deze schoot de bal laag voorbij De Veirman binnen,3-2. In de slotfase kreeg Aalst nog de kans op de gelijkmaker, Dessaer werd onderuit gehaald in de zestien en Verheyden mocht de klus klaren vanop de stip. Hij trapte de bal echter op doelman Laeleman. Even later moesten de bezoekers nog de wedstrijd afwerken met tien man na de uitsluiting van Shabi, na een trekfout incasseerde hij zijn tweede gele kaart van de partij. De beste kansen waren nog voor de thusploeg in de slotminuten, maar doelman De Veirman greep telkens goed in.

Opnieuw een nederlaag voor Aalst, dat een 0 op 9 laat optekenen en kostbaar puntenverlies lijdt in de titelstrijd. Voor Torhout zorgt deze overwinning ongetwijfeld voor nieuwe moed in de degradatiestrijd.