Inter behoudt voorsprong

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties

Op de eenendertigste speeldag van de Serie A is de kloof tussen Inter en Roma ongewijzigd gebleven. Roma won niet in Cagliari, maar Lazio deed zijn sportieve plicht en hield de leider op een draw.

AS Roma kende een slechte start van de wedstrijd in Cagliari. Nadat in de tweede minuut de 1-0 van Fini ternauwernood kon worden vermeden, was het een minuut later wel raak: na een hoekschop viel de bal tegen het been van Ferrari en verdween zo in doel, 1-0. Na die vroge opdoffer namen de bezoekers de wedstrijd in handen en kansen bleven niet uit. Giuly pakte uit met een knap schot, maar Storari was wakker. Mancini miste een open kans en zag even later een poging tegen de paal stranden. Een vrije trap van Totti werd door Storari in hoekschop geduwd. In de 44e minuut kregen de Giallorossi eindelijk loon naar werken: op vrije trap schoot Totti laag over de grond de 1-1 tegen de netten.
Na de pauze veranderde het speelbeeld niet: Roma ging op zoek naar de drie punten en Cagliari beperkte zich hoofdzakelijk tot verdedigen. Giuly schoot weer zonder succes en een kopstoot van Totti werd door Storari met een ultieme voetreflex voor de lijn gekeerd (foto). De ingevallen Aquilani probeerde de doelman met een sublieme inzet achter het steunbeen te verschalken, maar ook dat lukte net niet. Cicinho schoot de laatste grote kans over.

Inter klom al na 11 minuten op voorsprong bij Lazio. Maicon bediende Crespo voor doel en de Argentijn faalde niet: 0-1. Lazio deed vlot mee en Julio Cesar keepte attent op een inzet van Dabo. Even daarvoor had Ibrahimovic op een tegenaanval bijna voor 0-2 gezorgd, maar Ballotta pakte in twee tijden.
Op het uur kwam de thuisploeg langszij: Ledesma stuurde Rocchi op de rand van buitenspel weg en de aanvaller bleef koel: 1-1. Nauwelijks 4 minuten na de gelijkmaker stond de thuisploeg ei zo na op voorsprong, maar Julio Cesar had een prima redding in huis op een poging van Behrami: hij sloeg de bal via de lat in corner. 10 minuten voor tijd had Lazio opnieuw geen geluk: een kanonschot van Dabo belandde op de lat en stuiterde voor de lijn terug in het veld.