Napoli pas laat voorbij Palermo

Maarten Vandenabeele

In de zondagavondwedstrijd van de eenendertigste speeldag van de Serie A won Napoli op de valreep van Palermo. De Rosaneri zakken zo steeds verder weg in de stand.

In de aanloop naar de wedstrijd had Palermovoorzitter Zamparini verklaard dat zijn team het slechtste elftal van de Serie A was en dat zijn team geen enkele kans maakte om te winnen in Napels. Trainer Colantuono, weer in dienst na het doorsturen van Guidolin, hoopte zijn voorzitter lik op stuk te kunnen geven.

De bezoekers waren de betere ploeg in de eerste helft. Met enkel Amauri vooraan zetten ze de wedstrijd naar hun hand en Balzaretti zorgde bijna voor 0-1, maar zijn doelpoging strandde op de lat.

Na de rust kwam Napoli beter voor de dag. Lavezzi kreeg al meteen een grote kans maar hij schoot hoog over. Het spel golfde mooi op en neer, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd steeds meer de lange bal gehanteerd. Napoli haalde toch nog zijn slag thuis: in de 90e minuut bediende Lavezzi met een lob Hamsik en de Slovaak kopte de winning goal voorbij Fontana: 1-0.