Hasi: 'Liever assistent dan speler volgend jaar'

Nico Wieme
| 0 reacties
Hasi: 'Liever assistent dan speler volgend jaar'
Foto: © SC

In Studio 1 wou Frank Raes van Besnik Hasi weten of hij volgend seizoen doorgaat als speler of dat hij misschien wel ambities heeft om assistent bij Anderlecht te worden.

Besnik Hasi beleeft hoogdagen met Cercle Brugge. Voor het seizoen waren de voorspellingen in de pers ronduit demotiverend voor groen-zwart. De meeste kenners dichtten Cercle een vijftiende of zestiende plaats toe. “De trainer heeft zijn spelers voor het seizoen eveneens gevraagd wat hun prognose was. Gemiddeld kwamen wij op een tiende stek uit. De enige die ons hoger inschatte, was Glen De Boeck zelf. Hij zei dat we meer kwaliteiten hebben dan we denken. Toch kan ik begrip opbrengen voor de prognoses van de kranten”, aldus Hasi.
 
Geen contact met Anderlecht
Over zijn toekomst bleeft de Albanese Kosovaar eerder onduidelijk. “Ik heb geen enkele contractaanbieding van Anderlecht gekregen. Ik heb ook nog met niemand van het bestuur gesproken. Toen ik er vertrok, zei men wel dat de deuren altijd voor mij zouden openstaan.”
 
Moeilijk om te bevestigen
Vooral op de vraag of hij nu graag nog een seizoen als speler zou doorgaan of al onmiddellijk als assistent-coach wil fungeren, gaf Hasi geen eenduidig antwoord. “Eigenlijk geef ik voorrang aan de functie van assistent-coach. Alleen is dit bij Cercle niet mogelijk. De Boeck wil dat ik nog een jaar speel. Alleen verlangt hij wel nog zo’n seizoen als dit van mij. Dat wordt moeilijk.”
 
“Overweeg om te stoppen als speler”
Hasi wil zich precies indekken tegen een mogelijk jaartje te veel. “Ik had dit seizoen ook niet verwacht dat het zo goed zou lopen. Ik had er een rotslecht jaar bij Lokeren opzitten. Ik heb bij Cercle nog een contract van één jaar. De vereniging wil niet dat ik al hulpcoach wordt. Mijn ambitie is om assistent te worden en als ik volgend jaar de kans krijg, overweeg ik ernstig om te stoppen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties