Analyse Barça verliest tweede plaats

Tonnelier Caroline
| 5 reacties
Barça verliest tweede plaats

Na verlies op het veld van Real Betis is Barcelona zijn tweede plaats kwijt aan Villarreal, dat de volle buit pakte tegen Atlético Madrid. Koploper Real hield de drie punten thuis tegen Sevilla en breidt zijn voorsprong uit.

Real Madrid kreeg het bezoek van FC Sevilla, niet meteen de favoriete tegenstander van de Koninklijke. Deze keer maakten de Andalusiërs het Real echter niet al te moeilijk. Heinze zorgde voor een vroege voorsprong voor de thuisploeg, die verzuimde de score op te drijven. Kanouté scoorde aan de overkant wel, maar Raúl zette snel orde op zaken. In de tweede helft zorgde Higuaín voor zekerheid. Real blijft met een voorsprong van zes punten op nummer twee Villarreal koploper, terwijl Sevilla een slechte zaak doet in de strijd om de vierde plaats. 
 
Barcelona moest op bezoek bij Real Betis, ook niet de favoriete verplaatsing van de Catalanen. De ploeg van Rijkaard leek op superieure wijze met een snelle 0-2 voorsprong echter op weg naar een vlotte zege. In het laatste halfuur verspeelde Barça die via Bojan en Eto'o uitgebouwde voorsprong helemaal.  Dankzij de Braziliaan Edu (twee treffers) en een knappe goal van Juanito hield Betis net als enkele weken geleden tegen Real de drie punten thuis. De verdiblancos doen zo een goede zaak in de degradatiestrijd. Barcelona lijkt zijn titeldromen te mogen opbergen, al weet men in Spanje maar nooit. 
 
Een andere interessante affiche was de confrontatie tussen Villarreal en Atlético Madrid. Dat de ploeg van Pellegrini momenteel misschien wel de beste ploeg in de Primera División is bewezen Nihat en co in dit duel.  Atlético was een maatje te klein voor de thuisploeg, die het met twee goals van Nihat en één van Cazorla verdiend met 3-0 haalde. Villarreal werpt zich zo op als titelkandidaat, terwijl Atlético nog zal moeten knokken voor de vierde stek. 
 
Racing Santander blijft intussen oprukken in de klassering. Tegen Espanyol Barcelona bewezen de Cantabriërs opnieuw dodelijk efficiënt te zijn, wat niet kon gezegd worden van de Catalanen. Racing werkte zowat aan honderd procent af en scoorde drie keer via Serrano, Munitis en een pareltje van Bolado. Tchité en co komen zo op gelijke hoogte van Atlético. Espanyol is zevende en moet zich dringend herpakken als het nog een Europees ticket wil bemachtigen. 
 
Almería kreeg het bezoek van rode lantaarn Levante. Na een heel vroege openingstreffer van Soriano kwam de promovendus nooit echt in de problemen. Felipe Melo zorgde nog voor de verdubbeling van de voorsprong en Levante kon pas diep in blessuretijd voor de aansluitingstreffer zorgen. Almería wint dus eindelijk nog eens en kan zich zelfs opnieuw mengen in de Europese strijd. 
 
Getafe kon tegen Osasuna een belangrijke stap richting de redding zetten. Na de vroege uitsluiting van Contra liep het echter niet zoals gehoopt voor de Madrilenen. Osasuna profiteerde van de numerieke meerderheid en haalde het dankzij Miguel Flaño en Puñal met 0-2. Getafe heeft als twaalfde nog steeds geen veilige voorsprong op de degradatieplaatsen. Osasuna staat twee plaatsen en twee punten lager.
Voor Valencia betekent de beker het enige mogelijke lichtpuntje in een rampzalig seizoen. Na hoopgevende prestaties tegen Real en Barcelona liep het op eigen veld tegen Mallorca opnieuw helemaal fout. Guïza, topschutter van de ploeg uit de Balearen, had met twee treffers een belangrijk aandeel in de bezoekende zege.  Ook Ramis pikte zijn goaltje mee. Mallorca klimt zo naar de linkerkolom, één puntje boven Valencia.  
 
In de degradatiestrijd deden verder Valladolid en Deportivo een goede zaak.  De Castillianen bogen tegen rechtstreekse concurrent Real Zaragoza een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. Ook Depor haalde een 0-1 achterstand op en haalde het dankzij drie treffers van Xisco met 3-1 van Murcia, dat zo wellicht zijn laatste kansen verspeelde. Athletic Bilbao slaagde er niet in een definitieve stap richting redding te zetten.  De Basken kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Recreativo, dat achttiende blijft.  [MDN]
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties