Allbäck maakt de cirkel rond

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Allbäck maakt de cirkel rond
Foto: © SC

Marcus Allbäck is het buitenland beu en keert terug naar zijn vaderland Zweden. Hij gaat er voetballen voor de club waar het voor hem in 1992 allemaal begon, de huidige tweedeklasser Örgryte IS.

Marcus Allbäck speelde sinds zijn vertrek in 2000 in vier verschillende landen. In Nederland kwam hij bij SC Heerenveen terecht waar hij 25 keer scoorde in 48 competitieduels. Dat leverde hem al snel een transfer op naar Aston Villa. Na twee jaar voetballen in de Premier League trok hij naar het Duitse Hansa Rostock. Drie jaar geleden verhuisde hij dan naar de Deense hoofdstad Kopenhagen om bij het plaatselijke FC te voetballen. 

Toen hij nog voor Örgryte voetbalde had Allbäck tussendoor ook nog twee korte buitenlandse avontuurtjes. Hij voetbalde even voor het Italiaanse AS Bari en voor het Deene Lyngby. Allbäck is ook Zweeds international. De nu 34-jarige spits scoorde 29 doelpunten in 71 interlands en hij hoopt deze zomer nog deel uit te maken van de EK-selectie die gaat strijden om de titel in Zwitserland en Oostenrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties