Belgen gaan onderuit tegen Nederland

Tim Buedts
| 0 reacties
Belgen gaan onderuit tegen Nederland
Foto: © SC

De Belgische beloftenploeg sloot woensdag - onder leiding van coach Alain Dopchie en zijn technische staf bestaande uit Frank Lemmens en Hugues Trappeniers - de voorbereiding af voor de afreis naar het Kwalificatietornooi voor het 1ste UEFA-Europees kampioenschap dat volgende week in Slovenië betwist wordt.

Het werd een mislukte algemene repetitie want na de goede resultaten in Hongarije en in Andorra slikten de jonge mini-Duivels te Lommel een zware 1-6 nederlaag.

Nochtans lagen de Belgen in het spel weinig onder. Ze misten vooral diepgang en aansluiting tussen de lijnen doch combineerden soms vrij aardig. Ze misten ongetwijfeld enkele sterkhouders. Zo liepen Saad, Anik en doelman La Rocca – drie spelers van Action 21 Charleroi – er niet bij en bleef Akouz (Houthalen-Genk) met een knieletsel veiligheidshalve op de bank. Het trio van A21 Charleroi was onbeschikbaar omdat Action 21 Charleroi in het Spaanse Granada vertoeft voor de Intercontinentale Cup.

Al vroeg keken de Belgen tegen een efficiënt Oranje o.l.v. Marcel Loosveld en Anton Biloro tegen een 0-2 achterstand op. Er kwamen enkele kansjes maar vooral Dahbi Reda was daarbij niet zo gelukkig. Midden de tweede helft verhoogden de noorderburen tot 0-3. Dat was voor de Belgen meteen het sein om met vliegende doelman (Errahmouni) te gaan evolueren. De Nederlandse doelman Grimmelius, al heel opvallend in verdedigend opzicht, maakte van het oprukken van de Belgen tweemaal gebruik om aan de overkant de bal in het lege doel te droppen. Tussenin scoorde El Marnissi tegen. Op de valreep gunde die doelman Grimmelius aan een medemaat na inworp de kans op te zware cijfers.

De -21 jarige Belgen spelen volgende week woensdag 9 april tegen Bulgarije, donderdag tegen Georgië en zaterdag tegen het team van het organiserende Slovenië.

 Nederland reist naar Andorra en tracht er zich te kwalificeren voor deelname aan het 1ste EK voor beloften begin december in Sint-Petersburg (Rusland). Noord-Ierland, Azerbeidjan en Andorra zijn de opponenten voor Oranje.

Doelpunten:

  • 7' Claessen 0-1
  • 12' Meyer 0-2
  • 9' De Bruin 0-3
  • 32' Grimmelius 0-4
  • 34' El Marnissi 1-4
  • 38' Grimmelius 1-5
  • 40' Huisman 1-6.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties