Cercle en Bergen: strijd op verschillende fronten

Nico Wieme
| 1 reacties
Cercle en Bergen: strijd op verschillende fronten
Foto: © SC

Vanavond geven Cercle Brugge en Bergen elkaar partij in het Jan Breydelstadion. Voor beide ploegen staat er nog heel wat op het spel: de thuisploeg strijdt nog mee voor Europees voetbal, de bezoekers spelen tegen de degradatie.

Cercle Brugge tegen Bergen zou wel eens een aantrekkelijke partij kunnen worden tussen twee fris voetballende ploegen. Groen-zwart kende een heropflakkering na een minder periode, maar verloor vorig weekend met 3-1 tegen Anderlecht. Als Cercle wil blijven meedingen voor de Europese plaatsen, laat het best geen punten liggen tegen Bergen. De Draken op hun beurt zijn aan een sterke reeks bezig onder de nieuwe trainer Albert Cartier. De Fransman loodste de club voorlopig uit de gevarenzone. Door de overwinning van Sint-Truiden vrijdagavond kan Bergen het zich niet permitteren om te verliezen bij Cercle.
 
Wisselvallig Cercle
Cercle is aan een wisselvallige terugronde bezig. De vereniging startte nog wel flitsend met 10 op 12, maar puurde dan uit de wedstrijden tegen AA Gent, KSV Roeselare en Germinal Beerschot slechts één punt. De laatste vier matchen leverden een 7 op 12 op. De ploeg van trainer Glen De Boeck verloor vorig weekend zijn Europese plaats aan Anderlecht. Cercle staat wel maar twee punten achter op stadsgenoot Club en drie op Anderlecht. Mocht blauw-zwart vanavond in het zand bijten en Cercle pakt de drie punten, dan doen ze haasje-over met de buren.
 
Zonder twee sterkhouders
De Boeck ziet Stijn De Smet terugkeren uit schorsing, maar zal geen beroep kunnen doen op Oleg Iachtchouk. De Oekraïner geraakte vorig weekend al maar ter nauwer nood fit, maar moet nu afhaken. Verder kan Cercle geen beroep doen op de aan de meniscus geopereerde Bram Verbist. Zijn plaats in doel wordt ingenomen door Ruben Dantschotter (foto rechts). Beloftekeeper Niels Bossuyt komt bij de kern.
 
De wedstrijdselectie van groen-zwart ziet er als volgt uit: Artz Wouter, Boi Frederik, Dantschotter Rubin, De Smet Stijn, De Wulf Jimmy, Gjuzelov Igor, Gombami Honour, Hasi Besnik, Nyoni Vusumizi Prince, Tarumbwa Obidiah, Portier Anthony, Serebrennikov Sergiy, Sergeant Tony, Snelders Kristof, Vandenbussche Bram, Van Mol Tom, Viane Denis en Bossuyt Niels.
 
Sterke reeks
Bergen is bezig aan een uitstekende tweede ronde. De ommekeer kwam er toen José Riga vervangen werd door Albert Cartier. Onder de Fransman haalden de Draken 18 op 27. De nieuwe trainer bracht meer schwung in het elftal en laat zijn ploeg ook vrij viriel spelen. Na 28 speeldagen staat Bergen derdelaatste met 28 punten, dat zijn er voorlopig vijf meer dan het voorlaatst geklasseerde STVV. Een driepunter in het Jan Breydelstadion zou dus welkom zijn.
 
Uitgedunde kern
Cartier (foto links) moet wel een pak spelers missen vanavond. Benjamin Nicaise en Fadel Brahami zijn geschorst, Mohamed Amroune, Kevin Hatchi, Cédric Roussel, Johan Cavali en Alessandro Cordaro zijn geblesseerd.
 
De kern van Bergen voor vanavond: Pistone Alessandro, Duarte Adriano, Krivic Danjiel, Dalmat Wilfried, Ragued Hocine, Mirri Roberto, Konstantinidis Charly, Zoko François, Okkonen Antti, Jay Frédéric, Lukunku Ali, Herpoel Frédéric, Nibombé Daré, Seka Romeo, Datti Aliyu, Cavallo Anthony, Stolica Ilija en Dahmane Mohamed.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties