Vitesse vecht nog altijd om Europa

Jimmy Wouters

Vitesse is dankzij een 3-0 overwinning tegen Sparta Rotterdam nog volop in de running voor deelname aan de play-offs om een Uefa Cup ticket.

De eerste helft was op uitzondering van het openingskwartier een maat voor niets. In de beginfase golfde het spelbeeld op en neer met wat kansjes tot gevolg, maar al vrij vlug bloedde de wedstrijd helemaal dood.

Na rust was er in het Gelredome meer te beleven. Vlak na de herneming kreeg Charles Dissels namens Sparta een uitstekende kans, maar Gill Swerts redde op miraculeuze wijze. Niet veel later kwam Vitesse op voorsprong. Mads Junker was het  attentst en lobte doelman Westerveld vanop zo'n zestien meter.

Sparta ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en nam risico's. Een kwartier voor tijd stelde Vitesse de zege veilig. Eerst schoot Theo Janssen raak en uiteindelijk maakte Claudemir er met een kopbal 3-0 van.