Analyse En de winnaar is ... Sparta PETEGEM

Gentil Dossche
| 0 reacties
En de winnaar is ... Sparta PETEGEM
Foto: © SC

Een droom is uitgekomen. In het 80ste levensjaar van Sparta Petegem werd eindelijk de poort naar Nationaal voetbal ingebeukt. Een waardig en verdiend kampioen! Proficiat!

Al na een kwartier mocht Sparta Petegem – 68pt de champagne laten knallen. Een zwak FC Vrasene – 30pt had geen weerwoord tegen de dubbele voorsprong zodat de Driesploeg de wedstrijd rustig kon uitspelen.
Runner-up Terjoden-Welle – 61pt vond pas laat in de wedstrijd een opening tegen Kwik Eine – 45pt, maar dan was het ook heel snel over. Tom De Smaele scoorde een loepzuivere hattrick en toonde dat zijn ploeg klaar is voor de eindronde. Voor Eine dreigt het seizoen enigszins in mineur te eindigen.
SK Berlare – 54pt sprong slordig om met de kansen en maakte het zichzelf daardoor nog moeilijk tegen Jong Lede – 39pt. De beoogde 3de plaats is nu een quasi zekerheid.
FC Eeklo – 49pt was vorige week niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel tegen Eendracht Aalter – 32pt en mag zich ook opmaken voor de eindronde. Voor Aalter is er nog geen echte zekerheid maar toch een heel grote kans op verlengd verblijf in 1ste Provinciale.
Sint-Gillis-Waas –48pt haalde een nipte maar verdiende overwinning bij hekkensluiter SK Lebeke-Aalst - 20pt dat de degradatie niet meer kan afwenden.
JV Kruibeke – 35pt maakte dankbaar gebruik van een mistasten bij Rapide Lebbeke - 25pt om op voorsprong te komen. Pas laat in de wedstrijd kwamen de bezoekers langszij. Toch lijkt operatie redding voor hen op een sisser uit te lopen.
Al in de eerste helft telde SKDJ Lovendegem – 30pt zijn gastheer, FC Waarschoot – 26pt, compleet uit. Met 4 doelpunten uit 5 hoekschoppen was het lot compleet bezegeld. Voor Waarschoot dreigt de stap terug zeer reëel te worden.
In een rechtstreeks degradatieduel ging SK Lebbeke - 29pt zwaar ten onder tegen Sparta Ursel – 29pt. De bezoekers maakten dankbaar gebruik van enkele verdedigende missers en hijsen zich nu naast hun gastheren.
 
Periodekampioenschap: Geen wijzigingen want het Toptrio bleef aan de winnende hand. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg blijft SK Berlare lijstaanvoerder. Wie uiteindelijk de periode binnenrijft verliest enigszins aan belang want zowel Berlare als Terjoden zijn mathematisch zeker van de eindronde.
 
Klimmers: Als kersverse Kampioen stijgt Sparta Petegem naar 4de Nationale. De winnaar van de eindronde klimt eveneens. Terjoden-Welle en SK Berlare zijn al zeker van deelname. Eeklo, Sint-Gillis-Waas en Eine zijn de 3 kandidaten voor nog 2 plaatsen. De wedstrijd van zondag aanstaande, Eine - Eeklo, wint bijgevolg serieus aan belang.
 
Dalers:gezien de huidige situatie in 4de klasse ziet het er naar uit dat 4 ploegen een stap terug zullen moeten zetten. Ongeacht wat er nog gebeurt in bevordering, 2 dalers zijn er alleszins. Dat Lebeke-Aalst de degradatie niet meer kan afwenden is voor de meesten al een hele tijd geen verrassing. Wiskundig gezien nog niet, maar ook voor Rapide Lebbeke lijkt een 2de tuimeling in 3 seizoenen in de maak. 6 ploegen verkeren nog steeds in de degradatiezone: Waarschoot, Ursel, SK Lebbeke, Lovendegem, Vrasene en, in mindere mate, Aalter. De gsmmekes zullen zondag weer roodgloeiend staan!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties