Sonck: 'Zo'n tweede seizoen hou ik niet vol'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Sonck: 'Zo'n tweede seizoen hou ik niet vol'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wesley Sonck houdt voorlopig de Brugse bank warm en vond dit seizoen nog maar vier keer de weg naar de netten. De Ninovieter zal zich zijn terugkeer naar België anders voorgesteld hebben.

"Ik was heel goed begonnen", relativeert Sonck in Het Nieuwsblad. "Maar de laatste tijd gaat het niet zoals ik het wil. Ik kan me niet nog zo'n seizoen permitteren. Na mijn blessure heb ik een terugslag gekregen, met serieuze ups en downs. Dat heeft te maken met mijn positie op het veld, maar ook met het feit dat ik nog niet veel scoorde."
 
Over de moeilijke periode als spits bij blauw-zwart is Sonck vrijuit. "Als spits heb je mensen achter jou nodig. We kunnen veel goals maken op stilliggende fasen, maar vanuit het veldspel mankeert die laatste pass. Als ik dan Ruiz bij Gent en die Argentijnen bij Germinal Beerschot bezig zie. Die moeten bij ons of Anderlecht zitten. Eigenlijk hebben wij alleen Van Heerden. Als je Europees wilt meedraaien en echt de top spelen, dan moet je bepaalde plaatsen in de ploeg met goeie kwaliteit versterken."
 
Ook zijn positie, op de linkerflank, maakt hem niet meteen vrolijk. "Dat hou ik niet nog een jaar vol, want dan ga je van je kwaliteit verliezen. Ik ben niet de man voor de actie op de kant. Als ik echt niet kan brengen wat ik wil, ben ik feller ontgoocheld dan wanneer ik op de bank zit." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties