Tsjechische bond vindt maar geen bondscoach

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Tsjechische bond vindt maar geen bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het EK in Zwitserland en Oostenrijk stapt de Tsjechische bondscoach Karol Brückner op. Na zeven jaar vindt hij het welletjes geweest. De Tsjechische voetbalbond heeft evenwel de grootste problemen om een opvolger te vinden.

Tot vorige week was Karel Jarolim de topkandidaat voor de Tsjechische voetbalbond (CMFS). Hij weigerde omdat hij liever coach van Slavia Praag wilde blijven. Vandaag kreeg de CMFS ook al de afzegging van Ivan Hasek. Die traint momenteel Al Ahly in Saoedi-Arabië. Waarom hij de Tsjechen niet wil coachen, is nog niet geweten.

De erfenis van Karol Brückner weegt blijkbaar zwaar. Hij was dan ook erg succesvol met het land. Na het mislopen van het WK 2002 was Tsjechië present op de volgende drie eindtoernooien. In 2004 strandde het land in de halve finale tegen Griekenland. Op het WK 2006 overleefde Tsjechië de groepsfase niet in een poule met de latere wereldkampioen Italië, Verenigde Staten en Ghana. Deze zomer zijn de Tsjechen wederom met hoge verwachtingen van de partij. In de groepsfase zijn Portugal, Turkije en gastland Zwitserland de tegenstanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties