Vervecken: 'Verrast door uitspraken Devroe'

Vervecken: 'Verrast door uitspraken Devroe'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Scheidsrechter Peter Vervecken was zondag niet alleen voor het Brugse publiek de gebeten hond. Ook bij sportmanager Luc Devroe had de Arendonkenaar de boter gegeten. Devroe stelde de eerlijkheid van de ref in vraag. Vervecken is er niet goed van.

Club Brugge won gisteren met het kleinste verschil van SV Roeselare. De Bruggelingen beenden dankzij die overwinning Anderlecht weer bij zodat beide ploegen met evenveel punten aan de onderlinge confrontatie kunnen beginnen. Toch was niet iedereen tevreden gisteren in het Jan Breydelstadion.

Dubieuze beslissingen
Het Brugse publiek en sportleider Luc Devroe viseerden een matig leidende ref Peter Vervecken. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na de pauze dreigde de partij te ontaarden. Vervecken liet echter begaan, verschillende spelers kregen niet de kaart die ze verdienden.
 
Geschorst
Toen Antolin Alcaraz zijn eerste fout van de match maakte, wreef Vervecken hem stante pede de gele kaart onder de neus. Meteen het derde gele karton voor de Paraguayaan die daardoor de topper tegen Anderlecht aan zijn neus ziet voorbijgaan. Het Brugse publiek koelde zijn woede op Vervecken en verweet hem een Anderlechtsupporter te zijn.
 
De boodschap van het publiek werd duidelijk gedeeld door Luc Devroe. Na de match haalde de Brugse sportleider uit naar Vervecken. Devroe vond dat de arbiter Brugge met opzet verzwakt had voor de partij tegen de uittredende landskampioen. Voor hem handelde de man in het zwart met voorbedachten rade.
 
Verrast
Peter Vervecken reageert “geschrokken” op de uitlatingen van Devroe. “Ik ben verrast dat er aan mijn eerlijkheid getwijfeld wordt”, zegt de scheidsrechter aan Sporza.
“Voor mij is er geen twijfel mogelijk: die gele kaart voor Alcaraz was duidelijk en terecht.”
 
“Dat hij geschorst zou zijn tegen Anderlecht, wist ik helemaal niet. Ik heb die info niet en ben daar niet mee bezig. Dit is een pijnlijke zaak. Als Devroe inziet dat hij te ver is gegaan, wil ik zijn excuses aanvaarden. Wij zijn beiden professioneel genoeg om elkaar recht in de ogen te kijken”, aldus Vervecken.
 
Sanctie?
De spelleider vraagt zich af of de uitspraken van Devroe gevolgen zullen hebben. “De bal ligt in het kamp van de bondsinstanties”, zegt hij. “Het zou goed zijn als er nu een signaal gegeven zou worden. Dat zou de geloofwaardigheid van de scheidsrechters ten goede komen. De refs hebben het zo al moeilijk, het zal er nu in de topper niet makkelijker op worden.”
 
Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen laat weten dat de zaak dinsdag om 15u besproken zal worden op de voetbalbond. De scheidsrechterscommissie nam zelf het initiatief voor het gesprek. In het verleden ontsnapte AA Gent - voorzitter Ivan De Witte wel aan een sanctie toen hij gelijkaardige insinuaties maakte. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties