Anderlecht brengt kredietkaart op de markt

De Nijs Michael
| 4 reacties
Anderlecht brengt kredietkaart op de markt
Foto: © SC

Anderlecht heeft gisteren voor een Belgische primeur gezorgd. De uittredende landskampioen bracht als eerste club in ons land een eigen kredietkaart op de markt.

De kredietkaart van Anderlecht kwam tot stand in samenwerking met sponsor Fortisbank, International Card Services en Master Card, maar wordt uitgegeven door de club zelf. Daardoor is het mogelijk dat klanten van andere banken zich eveneens een kredietkaart van de Brusselse club aanschaffen. Zo kan een klant van Club Bruggesponsor Dexia zich perfect een kredietkaart van paars-wit aanschaffen. "Als we het zover kunnen krijgen dat ook supporters van Club Brugge een kredietkaart van Anderlecht kopen, zijn we zeer goed bezig", verklaarde manager Herman Van Holsbeeck.

De kredietkaart van Anderlecht kost 25 euro, maar de klant haalt er ook heel wat voordelen uit. Zo krijgen eigenaars van een Anderlechtkredietkaart onder andere kortingen en exclusieve aanbiedingen bij winkelketens, benzinestations, pretparken en kledingzaken. Bovendien kunnen er ook prijzen gewonnen worden door eigenaars van een dergelijke kredietkaart, onder andere 'meet & greets' met spelers, cadeaubonnen voor de fanshop en gehandtekende wedstrijdshirts zitten in de prijzenpot. 

In het verleden brachten meerdere Europese clubs een eigen kredietkaart op de markt en de formule had meestal succes, zo bracht Manchester United er 30.000 aan de man en het Nederlandse Ajax kon 20.000 mensen overtuigen. Een half jaar geleden bracht ook Real Madrid een eigen kredietkaart op de markt, intussen hebben 10.000 mensen er een kaart aangekocht. Anderlecht rekent op termijn op zo'n 20.000 kaarthouders.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties