Eupen speelt 'verdachte' wedstrijden

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Eupen speelt 'verdachte' wedstrijden
Foto: © SC

AS Eupen krijgt binnenkort het bondsparket over de vloer. De tweedeklasser heeft de voorbije weken drie keer verloren en een anonieme tipgever merkte verdachte bewegingen op goksites. Is er weer omkoping in het spel?

AS Eupen verloor vorig weekend tegen degradatiekandidaat KV Oostende met 2-1. Voor de wedstrijd veranderden de winstkansen van de West-Vlamingen van 2.20 naar 1.50 op de goksites van Unibet, Ladbroke en Stanjames. Diezelfde bewegingen waren er ook al bij de wedstrijden van Eupen tegen FC Doornik (0-3-verlies) en RS Waasland (1-2-verlies). 

René Verstringhe, de bondsprocureur, bevestigt dat de zaak bekeken zal worden. "Om van een zaak-Ye te spreken, is het nog veel te vroeg, maar we zijn wel gewaarschuwd. We hebben een akkoord met een goksite om samen zaken te onderzoeken", aldus Verstringhe in de krant Het Nieuwsblad.

Bij de tweedeklasser zelf vallen ze alvast helemaal uit de lucht. Volgens het bestuur van Eupen zijn de drie nederlagen te wijten aan het ontbreken van een aantal titularissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties