FC Luik: 'Over een paar jaar terug in eerste klasse'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FC Luik: 'Over een paar jaar terug in eerste klasse'
Foto: © SC

FC Luik is de kampioen in derde klasse B. Volgend jaar is de club dus terug actief in tweede klasse. Maar daar stoppen de ambities niet. Op termijn moet de roemrijke club van weleer terug in eerste klasse spelen.

FC Luik nam midden de jaren '90 in mineur afscheid van de eerste klasse. Het speelde jaren in het ondertussen afgebroken afstandse Rocourt-stadion met rond het veld een tot op het bot versleten wielerpiste. De laatste wedstrijden in eerste klasse speelde het op het 'provinciale' veldje van Tilleur waarmee Luik nog fusioneerde om toch te blijven bestaan. Ondertussen werkt het team zijn wedstrijden af in het Stade Le Pairay in Seraing.

Maar FC Luik is terug. Twee jaar terug werd het kampioen in vierde klasse en nu is de promotie naar tweede klasse afgedwongen. "Onze groep heeft misschien niet het meeste talent, maar wel de grootste wil", aldus Luik-voorzitter Jules Dethier in de Waalse krant Le Soir.

Coach van het elftal is Raphael Quaranta die de ondergang van Luik vijftien jaar terug zelf meemaakte. Hij speelde 454 wedstrijden voor de club. Volgens Dethier heeft FC Luik zijn plaats in tweede klasse. "We spelen gemiddeld voor 1.650 toeschouwers en hopen tijdens de topwedstrijden 7.000 mensen te ontvangen. In 2012 kunnen we naar eerste klasse. In Luik is er plaats voor twee teams op het hoogste niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties