STVV volgend seizoen dan toch nog in eerste?

STVV volgend seizoen dan toch nog in eerste?
Foto: © SC

De transfer van Bergen speler Mohamed Dahmane wordt onderzocht. De bewuste speler verliet tijdens de winterstop Racing Genk waar hij nog tot 2011 onder contract lag. Dahmane verbrak deze verbintenis eenzijdig om "dwingende redenen". Aanvankelijk mocht hij van de Voetbalbond niet spelen bij zijn nieuwe werkgever Bergen. In kortgeding besliste de rechter echter dat aan Dahmane op basis van de vrijheid van arbeid geen speelverbod kon worden opgelegd.

Dahmane kon zo dus meewerken aan de reddig van zijn nieuwe club en benadeelde hiermee onrechtstreeks STVV. De ex-werkgever van Dahmane, heeft zijn voormalige werknemer al voor de arbeidsrechtbank van Tongeren gedaagd maar zal nu ook via de Voetbalbond stappen ondenemen tegen Bergen. Genk zal aan de bond de schrapping van Bergen vragen wegens het niet naleven van de bondsreglementen. Dahmane verbrak zijn contract bij de midden-Limburgers door middel van de wet van '78. Hierdoor moest hij zijn ex-werkgever een schadevergoeding betalen maar deed dit niet.
Een speler die nog langer dan zes maanden onder contract ligt mag reglementair ook niet benaderd worden door een andere club en Racing komt nu met bewijzen dat Bergen dit wel deed. Bij STVV wisten ze al langer van deze zaak en hadden er al een aantal juristen op gezet. Op Staaien blijven ze rustig en zijn ze er nog niet uit of ze met deze gegevens er al dan niet een zaak willen maken. Bij STVV wachten ze alvast de wedstrijd van zaterdag tegen Bergen af alvorens ze een beslissing in deze gaan nemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties