'Met Natalia kan het een leuke dag worden'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Met Natalia kan het een leuke dag worden'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KSKB Olé, het supportersinitiatief van KSK Beveren om de club uit het financiële moeras te redden, kent donderdag 1 mei haar apotheose met een galawedstrijd tussen oud-spelers van de Wase club.

Begin 2008 zag de toekomst voor Beveren er niet rooskleurig uit. De club had 600.000 euro nodig om het voortbestaan van stamnummer 2300 te garanderen. “Die doelstelling is behaald”, verzekerde voorzitter Dirk Verelst.
 
130 ex-spelers
 
Donderdag komen meer dan 130 ex-spelers terug naar de Freethiel om het slot van de reddingsactie te vieren met twee benefietwedstrijden van 2 x 20 minuten “Dat toont aan dat veel spelers hier graag geweest zijn”, reageert Ronny Van Brussel van KSKB Olé. “Anders komen ze niet terug. Het is hartverwarmend om hun reacties te horen. Dieter Weihrauch is zelfs terug aan het trainen om fysiek goed voor de dag te komen. Hij mag niet meer gestoord worden.”
 
Bij de vier ploegen die donderdag in actie komen zitten veel bekende namen zoals Patrick Goots, Chidi Nwanu, Filip De Wilde, Jos Daerden, Heinz Schönberger en Eric Viscaal. “En Jean-Marie Pfaff zal in doel staan met het nummer 1”, voegt Van Brussel er lachend aan toe. Ook aan de aftrap: vier supporters en vier bekende Vlamingen waaronder Kevin Janssens. “Als hij Natalia meeneemt, kan het nog leuk worden”, wordt er gegrinnikt.
 
Fandag
 
Maar er staat donderdag meer dan alleen voetbal op het programma. “Het wordt een heuse fandag”, verzekert Joeri Lyssens van de supportersvereniging. “Om 10 uur starten we met een supporterstornooi en vanaf 14 uur is er voldoende kinderanimatie voor de allerkleinsten. En als apotheose is er de benefietwestrijd.”
 
Een ticket voor de wedstrijd kost tien euro. Daarvoor kan u de hele dag op de Freethiel terecht.

De winnaars van de KSKB Olé-wedstrijd zijn Erwin en Jenthe Van Moere uit Beveren, Kurt en Kaay Criel uit Wachtebeke, Koen en Michel Bosman uit Kieldrecht, Michiel en Bart Vanmechelen uit Halle-Zoersel Steven Tindemans uit Beveren en Daan Heyman uit Eeklo.
 
Het juiste antwoord op onze wedstrijdvraag was C: Stephan Van der Heyden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties