Van Damme: 'Sterchele had groot gevoel voor humor'

Van Damme: 'Sterchele had groot gevoel voor humor'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Of hij er zich nu van bewust was of niet, Jelle Van Damme maakte zaterdag één van de mooiste goals van het afgelopen seizoen. De speler van Anderlecht dacht na zijn doelpunt meteen aan de overleden Club-speler François Sterchele.

Vorige week nog ontmoetten Club Brugge en Anderlecht elkaar in Brussel. Toen hadden Sterchele en Van Damme het regelmatig met elkaar aan de stok. Van Damme maakte na zijn doelpunt het gebaar dat Sterchele altijd maakte na een goal. "François kon daar wel mee lachen. Dat vertelde hij eerder deze week nog in een interview. Hij had een groot gevoel voor humor. Toen ik mijn goal maakte tegen Bergen moest ik meteen aan hem denken", sprak Van Damme na de gewonnen match tegen in Henegouwen.

Anderlecht verzekerde zich zaterdag dus definitief van de tweede plaats. Van Damme scoorde zijn zevende van het seizoen en blikt toch tevreden terug. "Ik heb een heel sterk seizoen gespeeld denk ik. Zeven goals is niet niets voor een verdediger", liet hij optekenen in Het Nieuwsblad.

Over zijn mooie doelpunt zei hij het volgende: "Ik had heel wat geluk hoor. Ik viel achteruit en kon mijn voet nog maar net tegen de bal zetten. Het is hoe dan ook een van mijn mooiste goals ooit." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties