Laudrup houdt het voor bekeken in Getafe

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Laudrup houdt het voor bekeken in Getafe
Foto: © SC

FC Getafe moet op zoek naar een nieuwe coach. Michael Laudrup heeft na één jaar dienstverband bij de Spaanse topklasser zijn ontslag ingediend. Het is nog niet bekend wat de Deen nu gaat doen.

Michael Laudrup zit dit weekeinde voor het laatst op de trainersbank van FC Getafe. Dat maakte hij vandaag op een persconferentie bekend. Laudrup haalde na een aarzelende seizoensstart mooie resultaten. Het team strandde in de kwartfinale van de UEFA-beker tegen Bayern München. Luca Toni zorgde er toen in de slotminuut van de terugwedstrijd voor dat Bayern en niet Getafe zou doorstoten naar de halve finale. Getafe was overigens ook éénmaal tegenstander van RSC Anderlecht.

Getafe haalde dit seizoen ook de eindstrijd van de Spaanse Copa del Rey. In de finale bleek FC Valencia echter een maatje te groot. Bovendien verzekerde het team zich weer gemakkelijk van het behoud in de Primera Division.

De Spaanse media denken dat Laudrup aan de slag zal gaan bij Atlético Madrid of FC Sevilla. Lange tijd werd hij ook gelinkt aan FC Barcelona, maar daar wordt Josep Guardiola volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer als opvolger voor Frank Rijkaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties