Rellen in Anderlecht escaleren (UPDATE 3)

De Nijs Michael
Rellen in Anderlecht escaleren (UPDATE 3)
Foto: © SC

Waar de politie al een hele dag voor vreesde, is uitgekomen. Het is in Anderlecht erg onrustig. Allochtone jongeren en Anderlecht-supporters raakten er slaags. De politie heeft momenteel erg veel moeite om de situatie onder controle te krijgen.

Meerdere bronnen in Anderlecht melden ons dat het intussen tot rellen is gekomen. Allochtone jongeren hadden eerder via internet opgeroepen om een bar nabij het stadion kort en klein te slaan. 

De harde kern van paars-wit heeft lucht gekregen van deze berichten en is zich eveneens beginnen groeperen. Iets na 19u heeft een grote groep Anderlechtsupporters dan geprobeerd om allochtonen aan te vallen die zich hadden verzameld nabij metrostation Sint-Guido. De politie moest meerdere charges uitvoeren en de situatie escaleerde.  Hardnekkige geruchten over andere supporterskernen die onderweg waren om paars-wit te steunen lijken te kloppen, want ook ter hoogte van Kinepolis en Ter Linden raakten allochtonen, paarswitte hooligans en de ordediensten slaags.

Aan de basis van de rellen ligt het feit dat zondag tijdens de bekerfinale allochtonen poogden om een portefeuille van een lid van de harde kern van Anderlecht te ontvreemden.  Toen al kwam het tot opstootjes tussen beide groepen.  Later die avond sloegen de allochtonen een bar aan het stadion kort en klein en heeft de politie meerdere jongeren opgepakt.

Vrienden van de arrestanten riepen daarop via internet op om vandaag opnieuw een bar aan te vallen.  De harde kern van paars-wit las natuurlijk ook de berichten en zakte met honderden af om de allochtonen mores te leren.

Naar aanleiding van de rellen laat de vervoersmaatschappij MIVB, op vraag van de politie, niemand meer uitstappen in vier metrostations op lijn 1.  Het gaat om de stations Jacques Brel, Aumale, Sint-Guido en Veeweyde. 

De politie bevestigt intussen dat er meerdere winkelruiten zijn gesneuveld. Bij verschillende charges zijn zeker vier agenten gewond geraakt. De ordehandhavers hebben intussen om en bij de 170 amokmakers opgepakt. De meeste arrestanten zijn van allochtone afkomst, onder hen ook enkele meisjes. De zwaarste incidenten lijken momenteel voorbij, maar de situatie blijft uiterst gespannen. [LG]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties