Aulas: “Nu is de CL ons hoofddoel”

Ruben Claesen
| 1 reacties
Aulas: “Nu is de CL ons hoofddoel”
Foto: © SC

Meteen na de eerste feestvreugde die de winst van de Franse Beker teweegbracht, legde L’Equipe zijn oor te luisteren bij voorzitter Jean-Michel Aulas van kersvers bekerwinnaar Lyon. Over vorig seizoen, de prestatie van zaterdag en de toekomst…

De algemene tendens is dat Lyon tevreden mag zijn over de resultaten, maa r niet altijd over de vorm. “Daarom gaan we voor nieuwe impulsen zorgen: ik heb 50 à 60 miljoen euro uitgetrokken voor aankopen. We hebben gezegd dat na het winnen van de Coupe de France, we ons elftal zouden kneden tot een ploeg om de Champions League te winnen. Ik zeg hier en nu: voor de allereerste keer zal de Champions League ons hoofddoel worden”, aldus een uiterst ambitieuze Aulas.
 
Over het transferbeleid dan. In de wandelgangen circuleren de namen van middenvelder Miralem Pjanic (Metz) en doelman Hugo Lloris (Nice), en volgens Aulas moeten die twee in korte termijn hun contract tekenen. “Wat Pjanic betreft, we hebben een akkoord met hemzelf en de club, maar of hij maandag tekent weet ik nog niet. Er moeten nog enkele psychologische details geregeld worden. Vergeet niet, hij is pas 17 jaar.”
 
Bij Lloris liggen de zaken gecompliceerder. “Die onderhandelingen slepen nu al tien dagen aan, het is dan ook geen evidente situatie. Lloris zelf heeft al een akkoord bereikt met AC Milan, maar de clubs komen er niet uit.” Lloris zou dan Coupet moeten vervangen, en over die laatste is Aulas niet echt te spreken. “Hij moet het probleem met de clausule in zijn contract bij ons, dat nog tot 2010 loopt, maar zelf oplossen als hij wil vertrekken.”
 
Het geval-Ben Arfa baart Aulas ook zorgen. “Ik had een beetje medelijden met hem toen hij niet mocht invallen, maar ik moet ook vaststellen dat geen enkele andere club twaalf spelers aflevert voor het EK 2008, wat dus wil zeggen dat we een enorm talentrijke spelersgroep hebben en er altijd spelers zullen zijn die niet kunnen spelen. Maar als je wint als trainer, heb je altijd gelijk.” Een vertrek van Ben Arfa blijft tot de mogelijkheden behoren, al wil Aulas daar niet over gesproken hebben.
 
Nog vraagtekens staan er achter de namen van Juninho en Govou. “Juninho heeft al de wens uitgesproken om te blijven, waarvan akte. Govou heeft, net als de twee vorige jaren, de toestemming om te vertrekken”. Telkens is Govou trouwens gebleven. “Wat me ook tevreden stelt, is dat Lyon op de Europese coëfficiëntenranglijst met het oog op de Champions League derde staat, achter Manchester United en Chelsea. Nog drie clubs kunnen boven ons komen wanneer ze zich kwalificeren, waardoor we dus zeker zijn van ons statuut als eerste reekshoofd bij de groepsloting.”
 
Aulas sluit plechtig af: “Ieder jaar zegt men dat Lyon aan het einde van haar cyclus is, ook nu was dat weer het geval, maar toch pakken we weer twee prijzen. Volgend seizoen worden we gewoon nüg beter, zoals elk tussenseizoen zullen we ons weer danig versterken en die criticasters de mond snoeren.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties