Pantelic op weg naar Manchester City

Nico Wieme
| 1 reacties
Pantelic op weg naar Manchester City
Foto: © SC

Net nu het voetbalseizoen ten einde loopt, verkeert Marko Pantelic in de vorm van zijn leven. De Hertha BSC-spits trof in de afgelopen oefeninterlands met Servië twee keer raak en mag zich op concrete belangstelling van Manchester City verheugen.

Servië kon zich in dezelfde groep van België niet plaatsen voor het EK. Toch werkt de nationale ploeg nog enkele oefenwedstrijden af. Tegen Ierland werd 1-1 gelijkgespeeld en tegen EK-ganger Rusland moest het met 2-1 de duimen leggen. Wie zich tijdens die twee wedstrijden in de kijker speelde, was Marko Pantelic.
 
De spits van Hertha BSC scoorde in beide oefenduels. Zaterdag hoopt de Serviër tegen Duitsland een vervolg te breien aan die reeks. Het kan zijn marktwaarde alleen maar ten goede komen. Dankzij zijn treffers speelde Pantelic zich volgens de Duitse krant Bild in de kijker bij Manchester City. Hij zou zelfs bovenaan het verlanglijstje staan.
 
City is al een tijdje op zoek naar een spits. Onlangs vingen de Engelsen bot bij Amine Chermiti. De Tunesiër verkoos … Hertha Berlijn boven Manchester City. De vraag die nu rijst, is of Pantelic van zijn club nu een vrijgeleide naar Engeland krijgt. Hertha had de Serviër een contractverlenging met een jaarsalaris van drie miljoen euro voorgesteld, maar dat weigerde hij. Over het kanaal zou de spits een miljoen per jaar meer kunnen opstrijken.
 
Pantelic zou voor negen miljoen euro de club mogen verlaten. Op zich geen onoverkomelijk probleem voor Thaksin Shinawatra, de kapitaalkrachtige Thaise voorzitter van City, die zijn zinnen gezet heeft op de Servische international. Volgens Herthamanager Dieter Hoenß is er momenteel geen enkel bod op Pantelic binnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties