Rode Duivels opnieuw onderuit

Anthony Van der Planken
| 42 reacties
Rode Duivels opnieuw onderuit
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn opnieuw tegen een nederlaag opgelopen, al was dat gezien de tegenstand -wereldkampioen Italië- weinig verrassend.

De wedstrijd leek af te stevenen op een nieuwe pijnlijke afgang, maar in de slotseconden kon Wesley Sonck toch nog de eer redden.

De partij kon niet slechter beginnen voor de Duivels. De Italianen zetten België meteen vast en scoorden al gauw de eerste goal. Pirlo zette zich voorbij debutant Pocognoli, legde perfect af voor Di Natale, die de bal tegen de netten legde.

Een koude douche die de Duivels niet meer te boven kwamen. Italië bleef druk zetten, pas naar het einde van de eerste helft toe konden de Belgen nog eens de neus aan het venster steken. Fellaini en Defour kregen elk een leuk kansje, zonder gevolg.

Op slag van rust kregen de Rode Duivels een tweede treffer te slikken. Een blunder van Vincent Kompany gaf Di Natale de kans om zijn tweede van de avond te maken.

Toen vlak na de koffie Camoranesi simpel de 3-0 kon netten, leken de Belgen op weg naar een afstraffing. Die kwam er gelukkig niet. De Italianen namen gas terug, al miste Borriello nog op onwaarschijnlijke wijze de 4-0. In de slotseconden kon de bedrijvige Wesley Sonck toch nog de eer redden: 3-1 was ook de eindstand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties