'Nog geen geboorte van nieuwe Europees kampioen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Nog geen geboorte van nieuwe Europees kampioen'
Foto: © SC

Na de schitterende prestatie van Oranje tegen Italië hebben de Nederlanders serieuze adelbrieven afgeleverd met het oog op de Europese titel. Marco Van Basten probeert het optimisme te temperen.

Vanuit Bern
Voor de confrontatie met Italië geloofde bijna niemand in een herhaling van het Nederlandse sprookje van twintig jaar geleden in Duitsland. Met Italië, Frankrijk en Roemenië als tegenstanders veranderden de anders o zo zelfzekere Oranje-supporters in een toonbeeld van bescheidenheid. De 3-0 overwinning tegen de squadra azzuri kan dat bescheiden imago wel eens snel de kop indrukken.
 
Nederland voetbalde immers fris en aanvallend en boekte een verdiende overwinning. Het spel werd perfect geïnterpreteerd en op de tegenaanval zetten ze de om hun catenaccio geroemde Italianen meermaals in hun hemd. Andrea Barzagli en Marco Materazzi moeten na de snelle coutners vrezen voor een verkoudheid.
 
Spirit
 
“We moeten dit nog niet beschouwen als de geboorte van een nieuwe Europese kampioen”, houdt San Marco de druk af. “Er is nog maar één wedstrijd gespeeld. Dit is de eerste stap en als we met dezelfde spirit blijven spelen, kunnen we nog mooie dingen laten zien.”
 
“De spelers mogen alvast trots zijn dat ze wereldkampioen Italië hebben verslagen. De spelers zijn blijven voetballen tot het einde en hebben het de Italianen zo moeilijk gemaakt. Ze hebben ze niet terug in de wedstrijd laten komen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties