Van der Sar breekt ene record na het andere

Philippe Crols
| 1 reacties
Van der Sar breekt ene record na het andere
Foto: © SC

Niet alleen Lilian Thuram brak maandag een record op het Europees kampioenschap. Ook de doelman van Nederland, Edwin van der Sar, viel in de prijzen. Hij zette zelfs een aantal records op zijn naam.

De wedstrijd tegen wereldkampioen Italië was voor Edwin van der Sar zijn veertiende wedstrijd op een Europees kampioenschap. Daarmee doet hij weliswaar nog niet evengoed als recordhouder Lilian Thuram (15 wedstrijden), maar wel wordt hij Nederlands recordhouder.

Philip Cocu
en Dennis Bergkamp stonden tot voor maandagavond nog samen met van der Sar op dertien EK-wedstrijden. De doelman van Oranje is sinds maandag dus alleen recordhouder.

Dennis Bergkamp dreigt trouwens nog een record kwijt te spelen aan de doelman van Manchester United. Als van der Sar nog een wedstrijd in actie komt, dan zal het zijn 26ste wedstrijd op een groot tornooi zijn. Bergkamp heeft er tot dus ver 25 achter zijn naam staan.

Ook is van der Sar bezig aan zijn zesde grote tornooi. Sinds het EK in '96 is hij de vaste doelman van Nederland. Enkel Aron Winter was op evenveel grote tornooien aanwezig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties