Zwitsers pluimen Nederlanders

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Zwitsers pluimen Nederlanders
Foto: © SC

De Nederlandse fans in Bern zullen zo goed als zeker met een lege portefeuille terugkeren richting Nederland. Niet alleen de ticketprijzen op de zwarte markt worden de hoogte ingejaagd, ook de prijzen van bier en hamburgers swingen de pan uit.

Vanuit Bern

Op de Bundesplatz in hartje Bern – tijdens het EK omgetoverd in het Oranjeplein – kost een biertje al gauw 3,5 euro. Om niet na vijf pinten al met een onbehaaglijk gevoel rond te lopen, moet uiteraard ook gegeten worden, en bij voorkeur een hamburger of een braadworst. Prijskaartje: een dikke vier euro. Voor een ijsje met twee bollen – lekker fris in het warme Bern – tel je al gauw een euro meer neer.

 
Dure slaapplaatsen
 
Ook de hotels profiteren mee van de Oranje-gekte. In heel Bern is er amper nog een kamer te vinden, of je moet een gelukkige journalist zijn die op de dag zelf nog een kamer weet te strikken. Wie wel nog een overnachting kan boeken mag alvast diep in de geldbuidel tasten. Kamers van 80 euro worden aan de man gebracht voor het vijfdubbele. Bovendien verschilt de prijs van de moment wanneer je incheckt. Een half uur vroeger of later inchecken kan een verschil maken van enkele tientallen euro’s.
 
Misbruik
 
De fans zijn alvast niet te spreken over de Zwitserse gastvrijheid. “Ze profiteren van ons en maken misbruik van Euro 2008”, luidt het uit menig Oranje-mond. Veel Nederlanders zullen ze volgende zomer in Bern al niet meer moeten verwelkomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties