Zorgen Tsjechië en Turkije voor primeur op EK?

Nico Wieme
| 0 reacties
Zorgen Tsjechië en Turkije voor primeur op EK?
Foto: © SC

Zondagavond spelen Tsjechië en Turkije een onderling duel in groep A met als inzet een plaats in de kwartfinales van het EK. De belangen zijn groot, de zenuwen strak gespannen.

In groep A zijn al twee dingen beslist: Portugal wint de poule na een 6 op 6 met overwinningen tegen Turkije (2-0) en Tsjechië (3-1) en Zwitserland is uitgeschakeld na een 0 op 6 na een 0-1-nederlaag tegen Tsjechië en een 1-2-verliesbeurt tegen Turkije. De winnaar van het duel Tsjechië-Turkije mag Portugal vergezellen naar de kwartfinales.
 
Tsjechië begon het toernooi met een 0-1-zege tegen Zwitserland. Het spelpeil van de Tsjechen was niet veel beter dan dat van de Zwitsers, maar dankzij een doelpunt van invaller Vlacav Sverkos rijfden de Tsjechen de drie punten binnen. Daarna verloren de Oost-Europeanen met 3-1 van Portugal, maar de uitslag vertelt niet alles. Tsjechië toonde zich lange tijd de evenknie van de Zuid-Europeanen, maar die waren dan weer veel efficiënter in de afwerking.
 
Turkije (foto rechts) begon met een 2-0-nederlaag tegen Portugal. De Turken toonden weinig aanvallende intenties in die wedstrijd en verloren dan ook verdiend. Ook de tweede poulewedstrijd leek lange tijd op een catastrofe uit te draaien. Tot iets voor het uur leidde het organiserende land met 1-0. Dan zorgde Semih Sentürk voor de gelijkmaker en in de blessuretijd bezorgde Ardan Türan de Turken de volle buit.
 
Tsjechië en Turkije tellen na twee speeldagen elk drie punten, één gewonnen en één verloren match, twee doelpunten voor en drie tegen. Bij een gelijkspel zondag zorgen deze landen voor een primeur op een EK-eindronde, want dan moeten strafschoppen beslissen wie naar de volgende ronde mag. De spanning zal dan ook te snijden zijn in beide kampen. Of er ook goed voetbal zal te zien zijn, valt te betwijfelen. Daarvoor zouden de belangen wel eens te groot kunnen zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties