Uruguay veegt de vloer aan met Peru

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Uruguay veegt de vloer aan met Peru
Foto: © SC

Uruguay heeft op een klinkende manier revanche genomen voor het 1-1-gelijkspel vorig weekend tegen Venezuela. Peru werd het kind van de rekening en kreeg maar liefst zes treffers om de oren.

Smaakmaker van de avond was Diego Forlan. De spits van Atlético Madrid nam maar liefst drie treffers voor zijn rekening. Bij Club Brugge zullen ze vooral de verrichtingen van Carlos Bueno gevolgd hebben. Hij scoorde twee doelpunten. 

Forlan opende al na acht minuten de score en voor de rust benutte hij ook nog een strafschop. Peru moest lange tijd met tien verder nadat Paolo Guerrero een rode kaart kreeg na hevig protesteren bij de wedstrijdleiding.

Na de rust scoorde Forlan met de kop zijn derde goal. Twee doelpunten van Bueno en één van veteraan Sebastian Abreu zorgden uiteindelijk voor de ruime 6-0-winstcijfers in Montevideo. 

Door deze overwinning klimt Uruguay naar de vijfde plaats in het klassement met acht punten. Dat zijn er evenveel als Brazilië, maar dat land heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. Peru kan nu al bijna een streep door het WK 2010 trekken. Wellicht zal de Peruviaanse voetbalbond zich eerstdaags ontdoen van bondscoach José Del Solar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties