Noors bedrijf speelt 1.200 EK-tickets kwijt

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Noors bedrijf speelt 1.200 EK-tickets kwijt
Foto: © SC

De voetbalstadions in Zwitserland en Oostenrijk zitten tijdens Euro 2008 bijna iedere wedstrijd volledig vol dolenthousiaste voetbalsupporters. Ruim duizend fans die hun tickets via Euroteam kochten, zagen echter nooit de binnenkant van het stadion.

Vanuit Bazel

Euroteam is een Noors ticketbedrijf dat zich specialiseert in sportevents en muziekconcerten. Voor Euro 2008 verkocht het meer dan 20.000 tickets aan voetbalfans over heel Europa. Veel toegangsbewijzen kwamen echter nooit aan bij de rechtmatige eigenaar. Een contingent van 1.200 tickets werd door een Duitse tussenhandelaar nooit afgeleverd. Kostenplaatje: 500.000 euro.
 
Onvoldoende veiligheidsmaatregelen
 
“We kopen al jaren tickets van dergelijke bedrijven”, verdedigt Euroteam-directeur Bard Jansen zich in Blick. “Onze veiligheidsmaatregelen waren altijd voldoende, maar we moeten accepteren dat ze niet volstaan om bedrog op zo’n professioneel niveau te verhinderen.”
 
Euroteam trachtte alle fans toch nog in de stadions te krijgen, maar slaagde daar niet in. Jakica Pavic kocht twee tickets voor de wedstrijd Kroatië – Duitsland in Klagenfurt en reisde naar Oostenrijk af. Daar moest hij de wedstrijd volgen … in de Fanzone. “Ik zal mijn geld terugkrijgen”, klinkt het strijdvaardig. “Het geld is van mijn rekening verdwenen. Ik ben bedrogen.”
 
Dure grap
 
Het Noorse ticketbedrijf zal echter niet opdraaien voor de andere kosten van Pavic – ongeveer 1.200 euro. “Onze garantie geldt alleen voor de aankoopprijs”, aldus Jansen. Een dure grap om een voetbalwedstrijd op tv te zien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties