Ligt C4 klaar voor Donadoni?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ligt C4 klaar voor Donadoni?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komt er voor Roberto Donadoni na twee jaar al een einde aan zijn avontuur als bondscoach van de squadra azzuri. De uitschakeling in de kwartfinale tegen Spanje kost de voormalige middenvelder van AC Milan mogelijk zijn kop.

Vanuit Wenen

Donadoni ondertekende op 13 juli 2006 een contract bij de Italiaanse voetbalbond als opvolger van Marcello Lippi als bondscoach van de squadra azzuri. Die overeenkomst zou echter een clausule bevatten dat de 44-jarige Donadoni bij een uitschakeling voor de halve finales op Euro 2008 zonder ontslagvergoeding op straat kan gezet worden.
 
I don’t care
 
Donadoni reageert echter gelaten: “I don’t care . We hebben wel goed gespeeld en zullen de uitspraak van de federatie afwachten.” Bij de Italiaanse voetbalbond houden ze de boot nog even af. “We hebben met Donadoni gesproken over de risico’s van de uitschakeling”, aldus Giancarlo Abete, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond. “Eerstdaags volgt er samen met de bondscoach en de andere bondsmensen een evaluatie over Euro 2008.”
 
Team
 
En die evaluatie lijkt op het eerste zicht niet zo slecht. “We kunnen terugblikken op een positief EK”, klinkt het bij Abete. “Er is een hecht team gesmeed en er zijn banden gecreëerd. Al moet deze groep wel tot meer in staat zijn en zorgt dat toch voor een beetje ontevredenheid. Ligt dat aan de trainer of waren de spelers fysiek niet in orde? Dat moeten we nu nog beoordelen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties