Schalke 04 heeft Engelaar definitief binnen

De Nijs Michael
| 1 reacties
Schalke 04 heeft Engelaar definitief binnen
Foto: © SC

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar nu is het ook zeker: Orlando Engelaar zal volgend seizoen aan de slag gaan bij het Duitse Schalke 04. FC Twente, de club waar Engelaar vorig seizoen actief was, heeft de overstap intussen bevestigd.

Twente meldt via de officiële website dat er een akkoord is tussen beide clubs, waardoor niets een overgang van de Nederlandse international nog in de weg staat. Volgens Twente zal Engelaar eerstdaags zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract bij de club uit de Bundesliga. Twente maakte niet bekend hoeveel Schalke heeft betaald voor de voormalige speler van onder andere Racing Genk, maar vermoedelijk ligt het bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro. 

Joop Munsterman betreurt het vertrek van de international, maar volgens de preses van de Nederlandse topklasser was een overstap van Engelaar onafwendbaar. "Het was zijn absolute wens om naar Schalke te vertrekken. Dan is het onmogelijk om een speler langer te houden. Bovendien was Schalke bereid om de gevraagde transfersom te betalen", aldus de voorzitter van Twente.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties