Baku-coach: 'Niet verliezen is de boodschap'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Baku-coach: 'Niet verliezen is de boodschap'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot opent zaterdag zijn Intertoto-campagne met een thuiswedstrijd tegen Neftchi Baku. De coach van de bezoekers, ex-USSR-international Demianenko, hoopt een verlies te vermijden.

"Ik ken het Belgisch voetbal als fysiek sterk en vaak uitgaand van een stevige organisatie. Germinal Beerschot vormt hierop geen uitzondering", vertelt Demianenko. "We hebben onze Belgische tegenstander gevolgd via DVD-beelden en waren er dinsdagavond bij tijdens die oefenwedstrijd in Kapellen. Nee, daar en toen haalde Germinal Beerschot zeker niet zijn beste niveau. (lacht) Voor ons kadert de Intertoto in de voorbereiding naar de competitie... al pikken we natuurlijk graag de internationale ervaring mee."

"Niet verliezen is zaterdag de boodschap. Dan kunnen we de kwalificatie de week nadien in eigen huis nog trachten te verzilveren. Ik beoordeel Germinal Beerschot als één van de betere teams in België. We weten dat we straks tegen een sterke ploeg staan. De voorbije dagen hebben we een oefenkamp in Nederland afgewerkt, en dat is ons prima bevallen. Het leek ons onlogisch om vanuit Slovakije terug te keren naar Baku, en dan weer naar België. Nee, we wilden rustig verder opbouwen en niet met het reizen door de verschillende tijdzones geconfronteerd worden. Kortom, we staan op scherp!"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties